19 / 04 / 2024

Bülent Delican’dan İzmir'e yeni meydan önerisi!

Bülent Delican’dan İzmir'e yeni meydan önerisi!

AK Parti’li Bülent Delican’dan kentin meydan sıkıntısına son verecek bir öne ri geldi.Bülent Delican, Konak’taki İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının yıkılarak alanın kente kazandırılabileceğini kaydetti




AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican, meydan sıkıntısı yaşayan İzmir'e yeni bir çözüm önerdi. Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki binasının yıkılarak kente büyük bir meydan kazandırılması çağrısında bulundu.

İzmir'in büyük bir meydana ihtiyacı olduğunu söyleyen Delican, "Bunun için de en uygun yer Konak. Bu kenti yönetenlere sesleniyorum. Büyükşehir binasını yıkıp İzmir'i meydanına kavuşturalım. Meydana Atatürk'ün Selanik'teki evinin bir kopyasını da yaparak taçlandıralım" dedi. 


Kocaoğlu'na seslendi

Depreme dayanıksız olan Büyükşehir hizmet binasının güçlendirilmesi için 2006 yılında 3.5 milyon lira ayrıldığını hatırlatan Delican, "O dönem de bu paylar ayrılacağına 'bu binayı yıkalım' dedik. CHP eski il Başkanı Kemal Karataş, eski İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de İzmir'de bir meydan projesi olması gerektiğini söylemişti. Bu noktada AK Parti ve CHP istekliydi. Ancak proje hala başlamadı. Buradan Aziz Kocaoğlu'na sesleniyorum. Hala neyi bekliyor?" diye konuştu. Belediye hizmet binasının Bayraklı'ya taşınmasının daha iyi olacağını söyleyen Delican, Konak'ta yolun yeraltına alınıp Varyant'tan çıkan bir tünel yapılabileceğini de belirterek, "Böylece Konak ve Kemeraltı'nı denizle birleştirmiş oluruz. Üstteki bu alanla gelecek nesillere çok güzel bir eser bırakmış oluruz ve kent bir miting alanı kazanır" dedi.


Atatürk'ün evi yakışır

İzmir'in Atatürk ile bütünleşen bir şehir olduğunun da altını çizen Delican, meydan projesi hayata geçerse Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin aynısının yıkılacak Büyükşehir binasının yerine yapılmasını önerdi. Delican, "İzmir'e Atatürk'ün evi çok yakışacaktır" diye konuştu. 


EGİAD'dan Gündoğdu önerisi

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ise dün dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Kordon Raporu'nu açıkladı. Dernek Başkanı Seda Kaya, Gündoğdu Meydanı'nın siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının mitinglerine kapatılmasını önerdi. Kaya, "Mitingler Kordon'un prestijini azaltıyor" dedi. 

EGİAD'ın sunduğu raporu siyasi parti il başkanları da değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Gündoğdu Meydanı'nın mitinglere kapatılması önerisini desteklediklerini söyledi. Delican, alternatif olarak da Büyükşehir binasının yıkılarak bu alanın kente kazandırılması ile ilgili önerisini yineledi.

CHP İl Başkanı Ali Engin ise, Avrupa'da da mitinglerin şehir merkezinde yapıldığını söyleyerek EGİAD'dan gelen öneriye sıcak bakmadıklarını söyledi, Engin, "Mitinglerin meydanlarda olması toplumu etkiler. Etkileşim ile mesajlar daha geniş çevrelere yayılır. Mitinglerin Kordon'da olmasının kimseye zararı yok" dedi.

MHP İl Başkanı Necat Karataş ise partisinin kendi özelinde mitinglere yönelik Kordon diye bir ısrarı olmadığını söyledi. Karataş, "Biz İzmir'e zararı olmayacak, faydası olacak her yere gideriz. Alternatifler ortaya konmalı" dedi.


Kordon'a sanat müzesi

EGİAD Başkanı Kaya ayrıca, Kordon'daki çim alanda modern sanat müzesi ve arkeoloji müzesi kurulabileceğini söyledi. Oyun parkları yapılmasını, mini iskeleler kurulmasını, tekne turları düzenlenmesini ve körfez içinde marina yapılmasını da "acil konu" olarak olarak gündeme getiren Kaya, Kordon'da otopark mafyasının engellenmesi için de yeraltı otoparkı modelini önerdi.


Yeni Asır


Geri Dön