24 / 04 / 2024

Bülent Gedikli: 2B sorununu tatil dönüşü çözeceğiz

Bülent Gedikli: 2B sorununu tatil dönüşü çözeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, 2B arazilerinde çözüm için Meclis'in tatilden döneceği ekim ayına işaret etti. Bu tarihten sonra yasal düzenlemenin Genel Kurul'a geleceğini belirten Gedikli, üç bakanlığın yaptığı çalışmanın sona erdiğini ifade e



Orman vasfını kaybetmiş araziler olarak bilinen 2B arazilerinin durumu Türkiye'nin önünde duran önemli sorunlardan biri. Ancak AK Parti bu sorunu kökten çözmek için Meclis'in açıldığı ekim ayından itibaren bu konuyu gündeme getirecek. AK Parti 2B arazilerinin durumunu en geç 2012 yılında da bitirmeyi planlıyor. 2B arazileri ile ilgili sorun 36 ilde bulunuyor. Bu konuyla ilgili çevre ve şžehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu konuda yaptıkları çalışmaları tamamladılar.

EKONOMİYE KAZANDIRILAMIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, bu konuyla ilgili bakanlıkların çalışmalarının bittiğini belirterek, bu konuda tek sorunun bu arazilerin hangi fiyat üzerinde vatandaşa satmakta kaldığını söyledi. Her bölgedeki arazinin rayiç bedelinin farklı olduğunu hatırlatan Gedikli, yasal düzenleme yapılırken bunun dikkate alınacağını söyledi. Gedikli, bu arazilerin zaten orman vasfını kaybettiğini belirterek, 'Bu dönemde de bunla ilgili çalışmalar düzenlemeler yapıldı. Parasal olarak çok şey söylemek mümkün değil. çünkü bu arazilerde konutlar işyerleri var. Bir kısmı boş. Birbirinden değerleri çok farklı. İllere yayılmış vaziyette. Burada gelir de elde edilecek. Burada gelir hedefinden ziyade bazı meselelerin çözülmesi önemli yani mülkiyet sorunları var vatandaşlarımızın bu şekilde bu sorunu çözmüş oluyoruz. Bu çok önemli' dedi. Gedikli, buradaki sorun çözülemediği için buradaki kazancın ekonomiye kazandırılamadığını da ifade ederek, 'Sorun çözülürse bütçeye önemli katkısı olacak' diye konuştu.
Yeni şžafak


Geri Dön