25 / 04 / 2024

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'deki binaların yüzde 60'ı çürük!

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'deki binaların yüzde 60'ı çürük!

Bakırköy’deki riski araştıran İTÜ ve YTÜ öğretim üyelerinden ürperten rapor. Binaların yüzde 23’ü ağır, yüzde 26’sı orta, yüzde 12’si de hafif hasarlı çıkınca yeni Başkan Kerimoğlu, İBB Başkanı Topbaş’la kentsel dönüşüm için görüşmeler yaptı.




Olası bir depremde Bakırköy’deki riski araştıran İTÜ ve YTÜ öğretim üyelerinden ürperten rapor. Binaların yüzde 23’ü ağır, yüzde 26’sı orta, yüzde 12’si de hafif hasarlı çıkınca yeni Başkan Kerimoğlu, İBB Başkanı Topbaş’la kentsel dönüşüm için görüşmeler yaptı.



Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ilçedeki binaların yüzde 60’ının çürük olduğunu, 30-40 yıllık binaların acil bir şekilde yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüm için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la görüşmeler yaptığını söyleyen Kerimoğlu, dönüşüme Osmaniye Mahallesi’ndeki binalardan başlayacaklarını belirtti. Kuzey Ege’de son günlerde meydana gelen depremler olası İstanbul depremini tekrar gündeme getirdi. 


Olası büyük depremden en etkilenecek ilçelerden biri olan Bakırköy’deki binaların hasar raporu korkuttu. İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) görevlileri, Bakırköy’deki incelemelerinin ardından binaların yüzde 23’ünün ağır hasarlı, yüzde 26’sının orta hasarlı, yüzde 12’sinin de hafif hasarlı olduğu yönünde rapor hazırladı. 30 Mart’ta Bakırköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Kerimoğlu önceliği kentsel dönüşüme vereceklerini söyledi. 



Akşam




Geri Dön