27 / 04 / 2024

Bulut İnşaat 1 milyar TL'ye Esenyurt'ta 37 katlı kule yapacak!

Bulut İnşaat 1 milyar TL'ye Esenyurt'ta 37 katlı kule yapacak!

Günde 10 lira taksitli ev kampanyalarıyla sesini duyuran Bulut İnşaat, hedef büyüttü.  Bulut İnşaat, İstanbul Esenyurt 'ta dev rezidans projesine hazırlanıyor. şžirket, minare formatında 37 katlı, bin 800 dairelik kule için 1 milyar liralık bütçe ayırdı



Bugünlerde cami minaresi formatında 20 bin metrekare arazi üzerine 37 katlı bir kule rezidans projesi üzerinde çalışan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, toplam rezidansın bin 800 daire ve 250 dükkan olacağını söyledi. Projenin model aşamasında olduğunu ve minare gibi yapılacağı için kulede üç tane şerefe görünümlü gezi bahçesi yapacaklarını söyledi.

Görünüşü Galata Kulesi 'ne benzeyecek

Projenin ortasında 70 metrekarelik boşluk olacağını söyleyen Bulut “Projenin çatısı kapatılacak. Formu, Galata Kulesi gibi yapılacak. Alt kısmında 20 bin metrekarelik çarşı olacak. çarşının ortasındaki boşluk yukarı doğru çıkacak. Bu da rüzgar problemi yaratıyor. Esenyurt 'ta yapacağız. 7 katta bir araları boş yapmak gerekiyor. Bu da maliyeti artırıyor. Bunu çözünce projeye başlanacak. Her 7 katta bir katı boş yaparsak daire sayısı azalıyor ” dedi. Projenin İstanbul 'un simgesi olacağını ve metrekaresinin de bin 500 liradan satılabileceğini söyleyen Bulut, binanın ortasının boş olmasının gerektiğini aksi takdirde içteki dairelerin karanlıkta kalacağını belirtti. Ekim ayında temeli atmayı hedeflediklerini söyleyen Bulut, projenin İstanbul 'un simgesi olacağını vurguladı.

Esenyurt 'ta ilk olarak Evviva adıyla konut projesine başlayan Bulut İnşaat, halen Evviva Yaşam Merkezi ve Gümüşcity projelerini satıyor. Bulut “Dairelerin metrekaresi bin 200 lira. Gümüşcity 'de ise bin lira. İnşaat kalitesinde hiçbir farklılık yok ” dedi. ‘Günde 10 TL 'ye ev ' sloganıyla yapılan satış kampanyaları ile sesini duyuran Bulut İnşaat 'ın patronu Temel Bulut, Esenyurt 'a 2014 yılına kadar 15 bin konut yapmayı planlıyor.

Başbakan 'ın sözüyle satışlar % 50 arttı

Başbakan Erdoğan 'ın ‘Araba almayın, ev alın ' sözlerinin ardından satışlarında yüzde 50 'lik bir artış olduğunu söyleyen Temel Bulut “Başbakan 'ın bu sözleri söylediğinin ertesi günü, 50 daire birden sattık. Genelde yaz dönemi durgun geçer ama Başbakan 'ın sözleri konut satışlarını artırdı ” diye konuştu. Satışların canlanmasında döviz ve altındaki artışın da etken olduğunu söyleyen Bulut “Ama insanlar ne olacağını görmek için bekliyordu. Başbakan 'ın ‘ev alın ' sözleriyle tereddüt eden konut müşterisi piyasaya çıktı ” dedi.

BU İşž BENİ çOK YORDU

15 bin konut yaptıktan sonra emekli olurum

2011 yılında 5 bin daire yapmayı planladıklarını dile getiren Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, yılın ilk yarısında bu hedefin gereği olan projeleri büyüttüklerini dile getirdi. 2012 yılında 3 bin daire yapmayı planladıklarını kaydeden Bulut “2011 ve 2012 yılında projelerimizi genişleterek toplamda 9 bin daireyi yakalamayı hedeflemekteyiz. Uzun vadede hedeflediğimizse 2014 yılında toplam 15 bin daire. Ondan sonra da emekli olacağım. Bu işi çocuklarımın da yapmasını istemiyorum. çünkü gerçekten çok yorucu ” diye konuştu. Halen devam eden 5 bin dairenin 3 bin adedinin satışını yaptıklarını da söyleyen Temel Bulut “Kalan 2 bin tanesini kolayca satarız ” diye konuştu. Bu yıl ayrıca 300 milyon liralık yatırım planladıklarını söyleyen Temel Bulut “Bu yıl içinde 1 milyar liralık bir ciro hedefliyorduk. Bu hedefimizi yıl sonuna kadar aşabiliriz ” dedi.

İbrahim Acar / STAR


Geri Dön