27 / 04 / 2024

Bulut İnşaat Esenyurt'a 4 yılda 15 bin konut yapacak!

Bulut İnşaat Esenyurt'a 4 yılda 15 bin konut yapacak!

Evviva markasıyla ismini duyuran Bulut İnşaat, Esenyurt'a 2014 yılına kadar 15 bin konut yapmayı planlıyor. Planın ilk üç adımını Evviva Residence, Evviva Yaşam Merkezi ve Gümüş City ile atan firma, 7 bin konutluk 4'üncü adım için hazırlıkları tamamladı



Evviva markasıyla ismini duyuran Bulut İnşaat, Esenyurt'a 2014 yılına kadar 15 bin konut yapmayı planlıyor. Planın ilk üç adımını Evviva Residence, Evviva Yaşam Merkezi ve Gümüş City ile atan firma, 7 bin konutluk 4'üncü adım için hazırlıkları tamamladı.

24 yıl boyunca İstanbul Bahçelievler ve Tekirdağ'da ürettiği 2 bin konuttan sonra 2006 yılından sonra markalaşma kararı alan Bulut İnşaat, bu doğrultuda 24 yılda ürettiğinin 7.5 katını 2010 ile 2014 arasında Esenyurt 'a kazandırmak için planlarını tamamladı. Marka olarak 'Evviva' ismini belirleyen şirket, şu anda 3 bin 532 konutun inşaatını sürdürürken, 2014 sonu hedefi ise Esenyurt'ta 15 bin konut yapımını tamamlamak üzerine kurulu.
Esenyurt 'u üs olarak belirlediklerini vurgulayan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, 15 bin konutluk hedeflerinin ilk etabı olarak 3 bin 532 konutun inşaatına başladıklarını belirterek, ikinci etap olarak bu yıl içinde başlayacakları 7 bin konut ve 250 dükkana işaret etti.

'Günde 10 lira'yla adını duyurdu
Bu planın bir parçası olarak harekete geçirdikleri Evviva Residence'a dikkat çeken Bulut, 4 bin 700 metrekare arsa üzerinde 174 konut olarak planladıkları projeyi eylül ayında sahipleriyle buluşturacaklarını ifade etti.   Bulut, 'Böylece Evviva konseptli çalışmalarımızın ilkini teslim etmiş olacağız. Bu projeye 16 milyon lira yatırım yaptık, satışından ise 20 milyon lira gelir bekliyoruz ” dedi.
15 bin konutluk hedeflerinin bir diğer parçası olarak geçen yıl başladıkları 758 konutluk Evviva Yaşam Merkezi'ni gösteren Bulut, 'günde10 lira'ya ev ' kampanyasıyla da dikkatleri üzerine toplayan projenin otel ve alışveriş merkezini de içerdiğini belirtti.
2 bin 600 konutluk Gümüş City'i de bu yönde attıkları güçlü bir adım olarak nitelendiren Bulut, 300 bin metrekare arsa üzerinde beş blok, bir rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan projenin 'uygun fiyata konut edinme' anlayışlarının bir parçası olarak hayata geçirildiğini vurguladı. Bulut, 'Bu projeyi de 'günde 10 lira'ya ev ' kampanyasına dahil ettik   Projenin ilk etabındaki 800 konutunun satışı devam ediyor. İkinci etaptaki 1.800 konutu da eylül 2013 'te teslim edeceğiz ” diye konuştu.

'5 YILDA 4 MİLYON
KONUTA İHTİYAç OLUR'
Temel Bulut, konut üretiminde belirledikleri bu yüksek hedefte ekonominin 2012'de daha da iyi olacağı beklentisinin etkili olduğunu belirtti. Konut sektörünün ciddi bir atakta olduğuna dikkat çeken Bulut, beklentilerini şu sözlerle anlattı: 'Birbirinden farklı birçok proje hayata geçiriliyor. Dolayısıyla konut sektöründe rekabet ortamı oluşuyor. Zaten, İstanbul 'da ciddi bir konut ihtiyacı bulunuyor. Türkiye 'de evlilik yaşının 30 'lara yükselmesi ve 13 milyon insanın evlilik yaşında olması, bunların en geç beş yıl içinde evlenmek istemeleri çok mümkün. Bunun için önümüzdeki 5 yıl içerisinde en az 4 milyon konuta ihtiyaç olacağını düşünüyorum.'

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön