19 / 04 / 2024

Bulut İnşaat 'ın 2011 yatırımları 1 milyar 300 milyon TL olacak!

Bulut İnşaat 'ın 2011 yatırımları 1 milyar 300 milyon TL olacak!

Evviva markasının arkasındaki isim olan ve günde 10 TL 'ye ev satış kampanyaları ile sesini duyuran Bulut İnşaat, Esenyurt'a 2014 yılına kadar 15 bin konut yapmayı planlıyor



Evviva markasının arkasındaki isim olan ve günde 10 TL 'ye ev satış kampanyaları ile sesini duyuran Bulut İnşaat, Esenyurt'a 2014 yılına kadar 15 bin konut yapmayı planlıyor. Firma, 2011 yılındaki konut projeleri için 1 milyar 300 milyon TL 'lik bir yatırım miktarı öngörüyor. Gerçekleştirdiği   projelerle 2011 yılında bir milyar ciro hedefleyen Bulut İnşaat, Temmuz ayına kadar bu hedefin şžuan sekiz yüz milyon TL 'sini gerçekleştirdi. Firma, yıl sonuna kadar bu hedefini aşmaya çalışacak.

3 yıl içinde hedef 15 bin konut
2011 yılında 5000 daire yapmayı planladıklarını dile getiren Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, yılın ilk yarısında bu hedefin gereği olan projeleri büyüttüklerini dile getirdi. 2012 yılında 3 bin daire yapmayı planladıkların kaydeden Bulut, “2011 ve 2012 yılında projelerimizi genişleterek toplamda 9 bin daireyi yakalamayı hedeflemekteyiz. Uzun vadede hedeflediğimizse 2014 yılında toplam 15 bin daire. şžuan başladığımız 5 bin dairenin hedefi olan 3 dairenin satışını gerçekleştirdik. Yılın ikinci yarısında da kalan 2 bin tanesini kolayca satarız ” diye konuştu.

Esenyurt 'ta doğdu, orada büyüyecek
Yılın ikinci yarısında proje gerçekleştirecekleri lokasyon olarak kendilerine Esenyurt 'u seçtiklerini dile getiren Bulut, gerçekleştirdikleri son projeleri bu bölgede hayata geçirdiklerini ifade etti. Burasını gelişmekte olan ve gelecek vaad eden bir bölge olarak niteleyen Bulut, “Son üç projemizi de burada hayata geçirdik ” dedi. 2011 'de kullanacakları toplam arsa miktarının yaklaşık 120 bin metrekare olacağını duyuran ve bu projelere bir milyar üç yüz milyon TL aktaracaklarını anlatan Bulut, “ilk iki proje bir arada, diğeri ise farklı bir yerde olacak. İnşaat olarak iki proje yaklaşık 80 bin metrekare arsa üzerine yapılacak. Binaların inşaat alanı 300 bin metrekare, otopark ve sosyal alanı da 200 bin metrekare olarak planlandı. Toplamda gerçekleştireceğimiz inşaat alanı 500 bin metrekare olacak ve burada 2 bin 600 tane daire yer alacak. 80 bin metrekare arsa üzerine gerçekleştireceğimiz bu projemizin maliyetinin yedi yüz milyon lira olmasını öngörüyoruz ” diye konuştu.

Diğer projenin ise 40 bin metrekare arsa üzerinde yükseleceğine dikkat çeken Bulut, 100 bin metrekare otopark ve sosyal alanı içinde barındıran bu projenin maliyetinin ise beş yüz milyon olmasını öngördüklerini kaydetti. Bulut, bu projenin yanında binde 35 bin metrekarelik otel binası ve alışveriş merkezi kuracaklarını dile getirerek proje maliyetini yaklaşık 100 milyon TL olarak gösterdi.

Temel Bulut 'un 2011 öngörüsü:
2011 yılı bir önceki yıllara göre çok daha iyi oldu. İkinci yarı ilk yarıdan daha hareketli olacak. Seçimlerin olması her zaman bir durağanlık yaratır. Bugüne kadar hep böyle olmuştur ve bu seçimlerde de aynı oldu. Bu geçici bir durumdur. Ramazan 'dan sonra piyasalar çok canlanır. Türkiye 'nin ekonomisinin bu kadar büyümesi mutlaka piyasaları olumlu olarak etkileyecektir.
Türkiye 'de 18-35 yaş aralığında on üç milyon bekar insan var. Bunlar artık evlenmeye başladı ve ekonominin iyi olması her zaman evlenme yaşını etkilemiştir. Bu yıl evlilik oranı 2010 yılından yaklaşık yüzde 10 fazla olurken, inanıyorum ki 2012 yılında en az yüzde 20 daha da fazla olacaktır. Evlilikler arttıkça konut ihtiyacı da artacak.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön