20 / 04 / 2024

Bulut İnşaat, Kıbrıs'ta 3 konut projesi ve 2 otel yapacak!

Bulut İnşaat, Kıbrıs'ta 3 konut projesi ve 2 otel yapacak!

Bulut İnşaat, 500 milyon dolarlık yatırımı gözden çıkardı; Lefkoşea ve Girne'de 3 konut projesi, 2 de muhafazakar otel yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut; Kumarhanesiz ve alkol satılmayan oteller olacak, dedi



 2011'de 'günde 10 TL'ye ev', '3 çocuk sözüne yüzde 33 indirim' gibi kampanyalarla adından söz ettiren Bulut İnşaat, 2012'de promosyonlarını '10 yıl vade farksız taksit' kampanyasıyla sürdürmeyi planlıyor. Şirketin bir diğer hedefi de Kıbrıs'a yönelmek. Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Kıbrıs'ta 2012'de 3 konut projesi, 2 de 'muhafazakar' otel projesine başlayacaklarını söyledi.

Kıbrıs'a gitme fikri nereden çıktı 
Ülkemiz için önemli bir yer. Bizim Türk yatırımcıları olarak Kıbrıs'a sahip çıkmamız lazım. Başbakanımız da böyle düşünüyor. Açıkçası ben Başbakan'ın Kıbrıs'la ilgili konuşmalarından esinlendim bu konuda. Bugünkü hükümet Kıbrıs'a yatırımı destekliyor. Fikren de bürokrasi açısından da destekliyor.

Neler yapacaksınız Kıbrıs'ta
 4-5 yıl Kıbrıs'ta kalıp, 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Kıbrıs'ın en büyük inşaat firmalarından birini satın aldık. Onların Girne'de başladığı 900 konutluk yüzde 30'u tamamlanmış bir projesi vardı. Ona devam ediyoruz. Bunun yanı sıra 173 villalık bir projemiz ve bir de 52 dubleks daireden oluşacak projemiz olacak. Ayrıca Girne'de her biri 1500 yataklı 2 de otel yapacağız.

Hedef kitleniz kim
 Yılbaşından sonra satışa başlayacağız. Ağırlıklı olarak Türkiye'den Kıbrıs'a okumaya, çalışmaya gidenlere ev satarız diye düşünüyoruz.

Fiyatlar nasıl olacak Kıbrıs'ta
 Dairelerin metrekaresi 1100 TL olacak. 3-+1 daireler 110 bin TL'ye satılacak.

 2012 sonunda 3 bin konut teslim edeceğiz
2011'i nasıl geçirdiniz, 2012'ye devam eden projeleriniz ne durumda
 2011 bizim açımızdan güzel bir yıldı. Bazı kampanyalar yaptık, bu kampanyalardan dolmayı durgunluğu hissetmedik. 6000 civarında dairenin projesini hazırladık ve başladık. 2012 daha da iyi olacak. 2012'nin sonunda 3 bin civarında daire teslim edeceğiz. Eviva Yaşam Merkezi'nin tamamını, Gümüş City'nin bir kısmını teslim edeceğiz. Yeni başladığımız Tower projesini de 2013 sonunda teslim edeceğiz.

 10 yıl vade farksız taksit yapacağız
2011'de çok konuşulan kampanyalarınız oldu, 2012'de yeni kampanya planlarınız var mı
 2012'de yüzde 25-30 peşinatla vade farkı almadan, 10 yıl vade yapacağız. 10 yıl vade yapınca vatandaşın bankadan gidip kredi almasına gerek kalmayacak. Adam bugün de 900 TL taksit ödeyecek 9 yıl sonra da. Herkesin hesabını bozacağız.

 Kıbrıs'a Araplar da gelsin
Kıbrıs'ta tutar mı bu plan
Biz muhafazakar otellerin Kıbrıs'ta iş yapacağını düşünüyoruz. Şu anda orada isteyen istediği gibi dolaşıyor, hiçbir değer yargısı yok. Bunu kırmazsak Kıbrıs tek kesimin eline kalmış olur. Eşiyle çoluğu çocuğuyla Türk vatandaşları Kıbrıs'a gidemiyor. Ruslar geliyorsa Araplar da gelebilmeli.

Nasıl tepki aldınız bu konuda
 Kıbrıs Başbakanı çok daha iyi anlıyor bizi ve destek oluyor. Ocakta başlıyoruz. Bizden sonra pek çok otel tarzını değiştiriceğini düşünüyoruz.

Kendiniz mi işleteceksiniz
Oteli yapıp, işletmeye devredeceğiz. Ama turizmde markamızı yaratma planımız var. İleride 3'üncü ve 4'üncü oteli de yapmayı düşünüyoruz.

 '3 şerefeli minare'ye bu yıl başlıyoruz
İstanbul'da yeni projeleriniz olacak mı
 Ocak ayında Torium AVM'nin arkasında Eviva İnci diye 190 dairelik bir projeye başlıyoruz. Bu projeyi de 2013 Haziran'da teslim edeceğiz. 3 şerefeli, minare şeklinde tasarladığımız konut projemizin de tasarım çalışmaları devam ediyor. Orta boşluktaki hava sirkülasyonu sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bu proje için Esenyurt'ta 20 dönüm arazi satın aldık. Bunun sembol bir proje olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden çok ince eleyip sık dokuyoruz. Ama 2012'de kesinlikle başlayacağız. 1800 daire ve 300 dükkanlık bir proje düşünüyoruz. Maliyeti ise 200 milyon TL civarında olacak diye tahmin ediyoruz.
Akşam


Geri Dön