18 / 04 / 2024

Bulut İnşaat Kıbrıs'ta 500 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Bulut İnşaat Kıbrıs'ta 500 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Bu yıl Kıbrıs vatandaşlığına da geçerek buradaki yatırımlarına hız veren Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Kıbrıs'ta gelecek yıla kadar 500 milyon dolarlık yatırım yapacak...



İstanbul'da Evviva Projeleri ile adından söz ettiren Bulut İnşaat, şehir dışında da yatırım yapmak amacıyla yeni rotası Kıbrıs'ta bir şirket kurarak çalışmalarını burada da sürdürüyor. Bu yıl Kıbrıs vatandaşlığına da geçerek buradaki yatırımlarına hız veren Temel Bulut, Kıbrıs'ta gelecek yıla kadar 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bulut İnşaat, inşaatına başladığı otel ve konut projeleriyle turizm ve yaşam hareketliliği getirdiği bölgenin ekonomisine de katkı sağlamayı hedefliyor. 


Bulut İnşaat, devam eden Evviva Greencity ve Evviva Lavinium projeleri ile birlikte, bu yıl Kıbrıs'ın villa bölgesi olan Çatalköy'de 90 dönüm arazi üzerine, 129 dairelik Kalamış Villaları projesiyle Kıbrıs'taki konut projeleriyle dikkat çekiyor. Bu projelerin yanı sıra huzur evi, düğün salonu, cami gibi halkın kullanımına yönelik projelerin de hazırlığını yapan Bulut İnşaat, Kıbrıs'ta 40 dönümlük arazi üzerinde yer alan muhafazakar otel ile öne çıkıyor. Söz konusu otelin tatil köyü konseptinin; 1,700 adet 1+1 daireden oluşacağı belirtiliyor. Bulut İnşaat'ın hedefleri arasında ayrıca, Kıbrıs'ta öğrenci ve hemşireler için 1500 daireden oluşan bir proje de yer alıyor. 


Bölgede toplamda 2 konut 2 otel projesi gerçekleştirmeyi hedefleyen, konut projelerinin yanı sıra dev otel projeleriyle de bölgedeki tek tip turizm anlayışını kırmayı hedeflediklerini belirten Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut;" Kıbrıs bizden bir yer ve en önemlisi burada şu anda yatırım şartları oluştu ve burada ciddi bir potansiyel var. 


Bizde projelerimizi burada konumlandırarak alternatif bir turizm noktası oluşturmayı hedefledik. Burada toplu konut projesi oluşturarak Kıbrıs ekonomisine hareket katacağız. Otellerimiz sahil bölgesinde biri 130 dönüm diğeri 180 dönüm üzerine kurulacak. Özellikle oteller, içerisinde kumarhane ve alkolün olmadığı muhafazakâr bir konseptte olacak, böylelikle Kıbrıs'ı tercih edenlerin yanı sıra bu zamana kadar buraya gelmemiş olan yabancı ve iç turizmi canlandırarak, tek tip eğlence anlayışına çeşitlilik kazandıracağız" dedi.


Hürses


Geri Dön