28 / 03 / 2024

Bulut İnşaat minare şeklinde rezidans yapacak!

Bulut İnşaat minare şeklinde rezidans yapacak!

Evviva Residence, Evviva Yaşam Merkezi ve Gümüş City projelerinde günde 10 liraya ev satarak dikkatleri üzerine toplayan Bulut İnşaat, Esenyurt'ta aldığı 20 bin metrekare arazi üzerine minare şeklinde bir rezidans yapmayı planlıyor....



Evviva Residence, Evviva Yaşam Merkezi ve Gümüş City projelerinde günde 10 liraya ev satarak dikkatleri üzerine toplayan Bulut İnşaat, Esenyurt'ta aldığı 20 bin metrekare arazi üzerine minare şeklinde bir rezidans yapmayı planlıyor. Bulut İnşaat'ın 'çılgın proje'lerini Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut'la konuştuk..

- Seçim öncesi satışlar nasıl gidiyor, bir durgunluk var mı
İşler iyi. Seçimin olumlu ya da olumsuz etkisi olmadı. Seçim nedeniyle haziran ayı satışlarında mutlaka düşüş olacaktır. çünkü insanlar seçime kilitlenmiş duruda. Bizim beklentimiz 9'uncu aydan sonra işlerin çok daha iyi olacağı yönünde.
- Fiyatlarla ilgili ne söyleyebilirsiniz
şžu anda fiyatlar dipte. En az yüzde 50 daha katlamalı. Seçimden sonra ben fiyatlarda bir artış bekliyorum.
- 2012 beklentileriniz nasıl
2012 emlak için çok daha iyi bir yıl olacak. şžu anda risk alabilen insanlar yatırım yapıyor. 2012'de ise herkes yapacak. Bir şey moda olunca onu önce sanatçılar giyer, sonradan o ürün halka iner. İşte asıl para o zaman kazanılır. 2012'de bu tabana yayılma olayını yaşayacağız.

Galata Kulesi'nin üç katı kadar minare
- Yeni projeler var mı
Esenyurt'ta 20 bin metrekarelik bir arazi aldık. Oraya 120 metre yüksekliğinde, 47 katlı bir bina düşünüyoruz. İçinde 1500-1600 daire ve bekli ofis olacak. İstanbul'a büyük bir minare yapmayı düşünüyoruz. Galata Kulesi'nin üç katı uzunluğunda 4 şerefeli bir minare olacak.
- Rezidanslar minarenin içinde mi olacak
Evet Sultanahmet Camii'nin minaresinin çok daha geniş ve uzununu düşünün. Ortası 70 metreye 70 metre boş olacak. Dört şerefeyi de 10 kat arayla balkon şeklinde yapacağız. Bu balkonları da botanik bahçe haline getireceğiz. Projenin alt katında bir de alışveriş merkezi olacak, bu AVM'nin çatısını da cami kubbesi şeklinde yapacağız.

Minare son çeyrekte satışta
- Ne zaman başlayacaksınız bu minare projesine Kaç liraya mal olacak
Lansmanını bu yılın son çeyreğinde yapacağız, inşaata da aynı zamanda başlayacağız. Projeyi 3 yılda bitiriz diye tahmin ediyorum. Maliyeti de 200-250 milyon TL'yi bulur.

Her 10 kişiden biri günde 10 TL'ye alıyor
- Günde 10 TL'ye nasıl daire veriyorsunuz
Biz tabii ki tüm daireleri günde 10 TL'ye vermiyoruz. Projenin yüzde 20'sini, 1000 daireden 200'ünü 10 tl'ye veriyoruz. Ayda 600-700'ü ödeyemeyen insanlar bundan faydalanıyor. İmkanı olan zaten 30 ayda alıyor, 10 yılda değil. Bize gelen 10 müşteriden sadece biri bunu seçiyor. İnsanlar genellikle 2-3 yılda ödemeyi bitirmek istiyor.
- Bu dairelerden para kazanıyor musunuz
Sattığımız daireden en az 36 ayda paramızı geri almamız lazım. 36 aydan sonrası bizim paramız değil artık. Bize çok faydası yok. Biz o 200 dairede zarar etmeyi göze alıyoruz. Daire başına 6-7 bin TL zarar ediyoruz. Yani toplamda 120-140 bin TL zarar ediyoruz. Bunu da bir reklam gideri olarak düşünüyoruz.


Akşam/şženay BÜYÜKKÖşžDERE


Geri Dön