29 / 03 / 2024

Bungalov ev nedir?

Bungalov ev nedir?

Son zamanlarda tatil bölgelerinde daha çok yaygınlaşan bungalov ev nedir? Bungalov evleri nerelerde var? Diye merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...



Bungalov ev nedir?

Müstakil konut tiplerinden olan bungalov ev, tek katlı ahşap yapıdan meydana gelen evleri ifade ediyor. Özel olarak tasarlanabilen bungalov evleri, 2 katlı olarak da inşa edilebiliyor. Bu evlerin giriş kısımlarında bir balkona yer veriliyor.


Bungalov evler Türkiye’de son zamanlarda tatil bölgelerinde yaygınlaşan yeni bir akım olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu bungalov evler, hem fiyatlarının uygun olması hem de insanların doğa ile iç içe tatil imkanı sağlaması açısından oldukça talep görmektedir.


Bungalov evleri nerede?

Bungalov evlerine genellikle doğa ile iç içe olan bölgelerde bulunuyor. Örneğin, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde söz konusu bungalov evlerine sıkça rastlanıyor.


Tatil merkezi olarak tercih edilen bungalov evlerinin yer aldığı tesislere değinmek gerekirse, birkaç örnek aşağıda sıralanmıştır.


* Trabzon - Uzungöl

* Antalya - Olimpos

* Bolu - Kartepe

* Şile - Ağva


Bungalov evleri fiyatları yer aldığı bölge, verilen hizmetler, konumu, büyüklüğü gibi özelliklere göre değişkenlik gösteriyor.

* Bungalov ev satın almak istediğiniz takdirde; 2013 yılında güncellenen bungalov evlerin metrekare fiyatlarına göre 900 TL’den başlayan rakamları gözden çıkarmanız gerekiyor.

* Bungalov evlerde tatil yapmak istediğiniz takdirde ise, gidilen bölge ve verilen hizmet kıstas alınarak değişen fiyatlarla birlikte; ortalama olarak 2 kişilik bir bungalov evin gecelik konaklama fiyatı 2013 yılı itibari ile 100- 200 TL arasında değişkenlik gösterebiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön