26 / 04 / 2024

Bünyamin Önel: Ev alırken ya da kiralarken hataya düşmeyin!

Bünyamin Önel: Ev alırken ya da kiralarken hataya düşmeyin!

Mezitli Esnaf ve Sanatkarları Kooperatif Başkan Bünyamin Önel, özellikle 'korsan emlakçılar' tarafından yatırımcıların suistimal edildiğini belirterek, "Ev alırken ya da kiralarken hataya düşmeyin" dedi.



1996 yılından bu yana Mezitli Esnaf ve Sanatkarları Kooperatif Başkanlığı yapan Bünyamin Önel, yazılı açıklamasında; gayrimenkul sektöründeki sıkıntılara değindi. 

Önel, gayrimenkul yatırımcılarını güvenilir gayrimenkul firmaları ile çalışmaları konusunda uyardı. 

Ev alacak ya da kiralayacak olanların veya arsaya yatırım yapacakların 'korsan' olarak tabir edilen ve sektörün adeta kanayan yarası haline gelen kişilerce mağdur edildiğine dikkat çeken Önel, "Yatırımınız hatanız olmasın" dedi. 

Gayrimenkul sektörü içinde faaliyet gösteren ciddi kurumların öncelikle müşterinin güvenini kazanmak için çaba harcadığını belirten Önel, "Ev alıp satarken ya da kiralarken öncelik müşterinin güvenliği olmalı. 

Çünkü yıllardır yapmış olduğu birikimini, ya da yatırımını en güvenli ellerde işletmek ister. 

O eller de sektörde bu işi profesyonelce yapan markalaşmış firmalardır. 

Ancak son zamanlarda sayıları gün geçtikçe artan ve mantar gibi türeyen korsan emlakçılar kendi menfaatleri doğrultusunda müşteriyi suistimal etmektedirler. Bu durumdan hem müşteri hem de sektör olumsuz yönde etkilenmektedir" ifadelerini kullandı. 

Yatırımcının ve müşterinin gayrimenkul ile ilgili bilişlerinin olduğunda bu işi profesyonelce yapan ve marka haline gelmiş firmaları tercih etmesi gerektiği konusunda da uyaran Önel, "Aksi taktirde mağduriyet yaşama ihtimali çok yüksek. 

Çünkü kendi menfaatlerini ön planda tutan kişi ya da kurumlar müşteriyi yanlış yönlendirir. Yatırımcı ve müşteri mağdur olmak istemiyorsa sektöründe uzman ve markalaşmış firmalarla çalışmalıdırlar" dedi. 



Hakimiyet 


Geri Dön