20 / 04 / 2024

Burak Kuten: İzmir kentsel dönüşüme mecbur bir şehir!

Burak Kuten: İzmir kentsel dönüşüme mecbur bir şehir!

İzmir'de Ağustos ayında kurulan İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği (İZKEND) 83'üncü Uluslararası İzmir Fuarı 2 nolu holde açtığı standa ziyaretçileri deprem riskine karşı binalarına deprem testi yapmaları konusunda uyarıp, bilgilendiriyor...



İzmir'de Ağustos ayında kurulan  İzmir  Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği (İZKEND) 83'üncü Uluslararası İzmir Fuarı 2 nolu holde açtığı standa ziyaretçileri deprem riskine karşı binalarına deprem testi yapmaları konusunda uyarıp, bilgilendiriyor. 


İZKEND Başkanı Burak Kuten "İzmir kentsel dönüşüme mecbur bir şehir. Kentsel dönüşüm bir tercih değil insan yaşamı için bir mecburiyettir. Resmi kayıtlara göre 17 bin 118 kişinin öldüğü 1999 yılndaki Biiyük Marmara Depreminde sadece bir kişinin depremin yol açtığı fay kırığı içine düşüp öldüğü, vefat eden 17 bin 118 kişinin ise riskli yapılan ve riskli alanlarda bulunan binalar nedeniyle hayatlarını kaybettiği tespit edilmiştir. 

Eski ve yeni farketmez. Sağlamlığından kuşku duyulan her yaştaki bina için riskli yapı testi yaptırınız. Deprem değil binalar öldürür. 


Deprem anında depremden korunma yollarını mutlaka çocuklarıda ailere öğretilmeli, evlerinde, iş yerlerinde mutlaka deprem çantası bulundurmalılar. Bu felaket başa gelmeden mutlaka önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünülmek zorunda. İzmirlilere, Dernek olarak 24 saat 0850 420 2 420 nolu telefonda bu konuda ücretsiz hizmet veriyoruz. Bizi aramaları yeter" dedi. 


Ege Telgraf 


Geri Dön