28 / 03 / 2024

Burdur Bucak'ta arsa fiyatları arttı!

Burdur Bucak'ta arsa fiyatları arttı!

Burdur Bucak'ta Emlakçılık yapan Hüseyin Sayar, bölgede kış aylarında inşaat alanında durgunluk yaşandığını belirtti. Sayar, merkezde fazla arsa kalmadığını ve sebeple arsa fiyatlarının arttığını söyledi.



Burdur Bucak'ta gayrimenkul alım satım, kat karşılığı arsa ve inşaat takibi konusunda hizmet verdiklerini aktaran Emlakçılık yapan Hüseyin Sayar, emlak sektöründe kış aylarında inşaat alanında durgunluk yaşandığını ancak alım satımının her dönem aynı oranda oluğunu söyledi. 


Ekonomisi sürekli büyüyen ve güçlenen Bucak'ta yerli ve yabancı yatırımcıların da faaliyet gösterdiğini belirten Sayar, şehir merkezindeki yapılanmanın artmasından dolayı merkezde fazla arsa kalmadığını ve sebeple arsa fiyatlarının arttığını bildirdi. Piyasada referandum öncesi bir durgunluk yaşandığını ve bu durgunluğun 16 Nisan'dan itibaren sona ereceğini umut ettiklerini söyleyen Hüseyin Sayar, nüfusu 50 bine yaklaşan Bucak'ta emlak piyasasına büyük ölçüde ivme kazandıran öğrenci ve ailelerin ev konusundaki tercihleri ve aradığı özellikler hakkında konuştu. Hüseyin Sayar, "Kışın hava şartlarından dolayı inşaatlarda yavaşlamalar olur, fakat Bucak ekonomisinin güçlü ve canlı olması nedeniyle alım satım hareketliliği devam ediyor. Aynı zamanda dışarıdan gelen yabancı yatırımcılar ve olsun, yerli yatırımcılar olsun Bucak ekonomisine olumlu katkılar veriyor. Bu nedenle hareketlilik sürüyor. Bucak'ta inşaat yoğunluğundan dolayı şu anda arsalarda azalma var. Şehir merkezinde arsalar her geçen gün azalıyor. Bu nedenle arsaların da değeri artıyor. Yeni yapılan yapılar nedeniyle ayrıca art ve daire üzerine bir yoğunluk var. Her sektörün kendine göre yatırımcıları ayrı ayrı. Referandum nedeniyle piyasada biraz yavaşlama var ama 16 Nisan'da yapılacak olan referandumdan sonra piyasanın biraz daha hareketlenmesini umut ediyoruz. Öğrenciler okula yakın bölgelerde apart dairelerden arıyor. Ailelerde otoparkı, çocuk parkı olan güney cepheli daireleri tercih ediyorlar. Aileler daire alacağında bir daireye geldiğinde özellikle güney cephe olmasını, dolaplarının eksiksiz olmasını bu tür şeylerin eksiksiz yapılıp teslim edilmesini tercih ediyorlar. Ekstra maliyet istemiyorlar" dedi. 



Burdur Ses 15


Geri Dön