24 / 04 / 2024

Burdur Depremevleri'ne yeni konutlar yapılmalı!

Burdur Depremevleri'ne yeni konutlar yapılmalı!

Burdur heyeti Ankara'da TOKİ yöneticileri ile görüşme yaptı. Görüşmede Burdur'un uzun zamandır gündeminde olan Depremevleri'ne yeni konutlar yapılması gerektiği konuşuldu.



Depremevleri  TOKİ  kentsel dönüşüm hamlesinde bir sevindirici gelişme de, iktidarı muhalefeti ile Burdur'un önemli bir meselesinde Burdur'un dinamiklerinin biraraya gelmesi oldu. Özlenen fotoğraf karesinde iktidar partisi ve muhalefet partisi Milletvekilleri ile Belediye yöneticileri birlikte yer alarak, Ankara'da temaslar gerçekleştirdi. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile gerçekleşen görüşmede, Burdur merkeze üçüncü etap TOKİ konutları yapılması kesinlik kazanarak, bundan sonra yapılacak süreç, yol haritası belirlendi.

 İlimiz AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik konu hakkında şu açıklamayı yaptı: 

DEPREM EVLERİNDE TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIMI ATIYOR 

"Ankara'da TOKİ Başkan'ı Mehmet Ergün Turan'ın makamında, TOKİ Başkan Yardımcımız Hemşehrimiz Mehmet Özçelik'in de İstanbul'dan Burdur için Ankara'ya gelerek toplantıya katılmıştır. Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Birkan İş, İmar Müdürü Mustafa Bozkurt Burdur'da ki Toki için değerlendirilecek arsalar üzerinde müzakerelerde bulunuldu. Özellikle Bakanlar Kurulu kararı ile Afet Riskli Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen Deprem Evlerindeki boş arsaların bir kısmı hazineye bir kısmı Belediye 'ye ait olan yerler üzerine geçen haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan TOKİ'ye devri gerçekleşmişti. TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu'da daha önceki bilgileri doğrultusunda hazırlanacak protokol ile arsalar üzerinde görüşmeler teyit edilmiştir.  TOKİ'nin yeni dönemde çok katlı olmayan yatay mimarisi ile yerel mimariye özgü konutlar değerlendirildi. İlk önce süratle Depremevleri'ndeki başlanacak alanlar hemen belirlendikten sonra Deprem Evlerindeki 320 adet daire sahiplerininde bu konutlarla beraber daire sahibi olmaları temin edilmiş olacaktır. Burdur'umuz için en kısa sürede TOKİ Konutlarını Burdur'umuza kazandırılacaktır. Ayrıca Dar Gelirli, Emekli,Dul ve Yetimler için SOSYAL KONUT (2+ 1) yapılacak. Hazine Arazileri üzerinde de mutabakata varılmıştır. Sosyal Konut konusunda da Burdur'umuzda ihtiyaç göz önünde bulundurulmuştur. Bu görüşmelerde öncülük eden Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan'a ve Hemşehrimiz TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'e şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün bu çalışmalar Burdur'umuz için hayırlara vesile olması dileğiyle." 


Burdur Yenigün Gazetesi



Geri Dön