02 / 05 / 2024

Burdur Karamanlı'da TOKİ başvuruları başladı!

Burdur Karamanlı'da TOKİ başvuruları başladı!

TOKİ tarafından yapılacak konutlar için müracaat süreci başladı. Karamanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çalburnu mevkisinde ilk etapta 294 konut yapılması planlanıyor....




Karamanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çalburnu mevkisinde ilk etapta 294 konut yapılması planlanıyor.


196 B1 tipinde 85 metrekare 2+1 ile 98 C tipinde 118 metrekare 3+1 daire şeklinde yapılması düşünülen projede, bloklar zemin üzerine 5 kat şeklinde olacak. 


31 Ocak 2014 tarihine kadar kesin müracaatların yapılması ve bankaya B1 tipi konutlar için 4 bin lira, C tipi konutlar için ise 6 bin lira yatırılması gerektiğini belirten Karamanlı Belediye Başkan Vekili Abdullah Erkanal, başvuru sayılarında artış olması halinde konut sayısında da artışa gidilebileceğini söyledi.


Taksit miktarlarının kesin sonuçların ardından belirleneceğini anlatan Erkanal, "Karamanlı ilçemiz, göç alan bir merkez durumunda. İlçemizde konut açığı mevcut. Vatandaşlarımız çok eski binalarda bile kalmak zorunda kalıyor. Hızlı göçün verdiği nüfus artışı sebebiyle yeni konutlara ihtiyaç var.  TOKİ  tarafından yapılacak bu konutlar sayesinde konut probleminin çözülmesinde büyük bir mesafe kat edilecektir" dedi. 


Karamanlı Haber


Geri Dön