29 / 03 / 2024

Burdur Lisesi'nin kapatılacağı iddiaları TBMM'de!

Burdur Lisesi'nin kapatılacağı iddiaları TBMM'de!

Burdur Lisesi'nin ve pansiyonunun kapatılacağı yönündeki iddialar TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Göker sorularını Bakan Yılmaz'a iletti..



Burdur Lisesi nin kapatılacağı iddiaları TBMM de!


CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Lisesi'nin ve pansiyonunun kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Göker sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


CHP'li Göker önergesinde "Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda halen faaliyette bulunan Burdur Lisesi'nin sınav merkezi yapılarak kapatılacağı iddiaları, Burdur'da yaşayan vatandaşlarımız nezdinde tepkiye neden olmuştur. Geçmişi 1885 yılına dayanan lisemizde yaklaşık 400 öğrenci eğitim görmekte ve lisenin pansiyonunda 197 öğrenci hizmet almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullaşma oranının arttırılmaya çalışıldığı bir dönemde, faaliyette olan bir okulun ve pansiyonun kapatılmaya çalışılması Burdur'da yaşayan vatandaşlarımız tarafından anlaşılamamıştır." dedi.


"Öte yandan, yine bazı iddialara göre Burdur Lisesi'nin kapatılmasındaki asıl amacın Burdur İmam Hatip Lisesi'ne öğrenci kaydırmak olduğu söylenmektedir." diyen Göker "Milli Eğitim Bakanlığı'nın açık kontenjan tablosu incelendiğinde Burdur Lisesi'nin 178,210 puanla, Burdur İmam Hatip Lisesi'nin ise 152,999 puanla öğrenci aldığı ve Burdur merkezde bu puan aralığında başka okul olmadığı görülmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunarak 4 soru sordu.


CHP'li Göker'in soruları

1- Burdur merkezde bulunan Burdur Lisesi'nin ve pansiyonunun kapatılarak yerine bir sınav merkezi açılacağı iddiaları doğru mudur?


2- Söz konusu iddialar doğruysa Burdur Lisesi'nin kapatılarak yerine bir sınav merkezi açılacak olmasının gerekçesi nedir?


3- Burdur ilimizde sınav merkezi olarak hizmet edebilecek başka bina yok mudur?


4- Burdur Lisesi'nin kapatılmasındaki asıl amacın Burdur İmam Hatip Lisesi'ne öğrenci kaydırmak olduğu iddialarının doğruluğu araştırılacak mıdır?





Geri Dön