28 / 03 / 2024

Burdur Orman Bölge Müdürlüğü'nün binasına imar izni verildi!

Burdur Orman Bölge Müdürlüğü'nün binasına imar izni verildi!

Burdur'un en önemli kazanımlarından biri olan, Antalya ve Isparta'ya da hizmet veren Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü'nün yeni bina yapımı için yer sorunu çözülerek, talep edilen yere imar izni verildi.



Burdur'da uzun yıllardan sonra ilk kez geçtiğimiz yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'na bağlı olarak faaliyet gösteren Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü kurulmuştu. Merkezi Burdur'da olan ilimizin yanı sıra Antalya ve Burdur illerine hizmet veren, Batı Akdeniz bölgesine hitap eden, başarılı çalışmalar gerçekleştiren 6'ıncı Bölge Müdürlüğü'nün bina sıkıntısı baş gösterdi. İl Özel İdaresi'ne ait eski Tekel binasında çalışmalarını sürdüren 6. Orman Bölge Müdürlüğü'ne yeni bina yapımı için bir türlü uygun alan bulunamamıştı. Yeni bina için yer arayışında olan 6. Bölge Müdürlüğü, Çevre Yolunda (NATO) Basmacıoğlu Tarım. Mak. üstündeki orman sahasında yeni bina için talepte bulunmuş, bu konuda Burdur Belediyesi ile teknik sorunlar yaşanmıştı. Burdur'un en önemli kazanımlarından biri olan, Antalya ve Isparta'ya da hizmet veren Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü'nün yeni bina yapımı için yer sorunu çözülerek, talep edilen yere imar izni verildi. 6.Orman Bölge Müdürlüğü'ne yeni bina yapımı için bir türlü uygun alan bulunamadığından, hatta bu yüzden Doğa Koruma ve çözüldü. Milli Parklar Antalya'ya gideceği, merkezin Antalya'ya taşınabileceği söylentisi yayılmaya başlamıştı... BURTÜKODER ve Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan'ın bu konu hakkında yaptığı açıklamalar gündemi meşgul etmişti... Burdur'un en önemli kazanımlarından biri olan, Antalya ve Isparta'ya da hizmet veren Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü'nün bina yapımı için yer sorunu Meclis üyelerinin olumlu yaklaşımı, Sivil Toplum Platformunun çabasıyla çözüme kavuşturulmuştu. 


Kemal Arslan: '6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA'YA TAŞINMAKTAN KURTULDU' 

Burdur Yenigün Gazetesine konuşan BURTÜKODER ve Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan: "Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü'nün yeni bina yapımı için talep ettiği alanla ilgili Belediye ile yaşanan teknik sorunlar çözüldü. Burdur Belediye Meclisi 6. Bölge Müdürlüğüne yapı izni vererek, Bölge Müdürlüğü'nün ilimizden ayrılmasının önüne geçilmiş oldu" dedi. 



Hacer ZEREN/Burdur Yenigün Gazetesi


Geri Dön