29 / 03 / 2024

Burdur Yeni Devlet Hastanesi için yer tahsisi yapıldı!

Burdur Yeni Devlet Hastanesi için yer tahsisi yapıldı!

Burdur’a yapılacak olan Yeni Devlet Hastanesi'nin yeri için arsa tahsisi gerçekleşti. Projenin ihalesi 4 Nisan 2017 tarihinde yapılacak.



15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı, Anayasa Komisyonu Başkanvekili, Ak Parti Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek, Burdur’a yapılacak olan Yeni Devlet Hastanesinin yeri için çalışmaları yakından takip ettiğini, arsa tahsisinin gerçekleştiğini ve  4 Nisan tarihinde proje ihalesinin yapılacağını yapmış olduğu basın açıklaması ile paylaşarak Burdur’a hayırlı olmasını diledi. 


Milletvekili Petek’in açıklaması şöyle: “Burdur’umuza yapılacak olan Yeni Devlet Hastanesinin yeri için Milli Savunma Bakanlığına ait olan 241 dönüm araziden, bir kısmını talepte bulunmuş ve talebimiz olumlu karşılanmıştı. Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey tarafından imzalanarak onaylanan 70.000 m2 (70 Dönüm) arazinin Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na tahsis işlemleri tamamlanmıştır. Toplam arazi üzerinde yol bölümünden kaynaklı kalan 25.000 m2 (25 Dönüm) arazinin ise Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için şifahi olarak sözünü almış bulunmaktayız. Yatırım programına 300 yataklı olarak alınan Yeni Burdur Devlet Hastanesi Sayın Bakanımızın talimatları ile projede değişiklik yapılarak 400 yatak kapasitesine çıkarılmıştır.  Yeni Burdur Devlet Hastanesi için yer tahsisinin gerçekleşmesiyle, proje ihalesi 4 Nisan 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılacaktır.  Burdur’umuza yapılacak olan Yeni Devlet Hastanesi bölgenin en modern hastanelerinden birisi olacak. Sayın Bakanımızın tabiriyle “parmaklarınızı ısıracaksınız” niteliğinde  hemşerilerimize üstün ve kaliteli hizmet verecektir. İlimize bu hizmetin kazandırılmasında başta Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey’e, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ Beye, Valimiz Sayın Şerif Yılmaz Bey’e, İl Sağlık Müdürümüze ve  Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”


Burdur Gazetesi


Geri Dön