19 / 04 / 2024

Burdur'da kentsel dönüşüm atağı başlıyor!

Burdur'da kentsel dönüşüm atağı başlıyor!

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, kent girişindeki iki mahallede kentsel dönüşüm yapmayı planladıklarını söyledi.



Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin girişindeki Necatibey ve Kışla mahallelerinde yenileme ve tadilatlar gerektiğini belirterek, "Bu noktalardan başlayacak olursak belki bu küçük alanlarda yapacağımız değişimi diğer büyük mahallelerimiz de görerek talep edebilir" dedi. 


BAKANLIĞA İADE 

Daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile 'riskli alan' ilan edilen Sinan, Tepe ve Karasenir mahalleleri ile ilgili Burdur Belediyesi'nin aldığı yetkiyi ise bakanlığa iade ettiklerini anlatan Başkan Ercengiz, "Bu üç mahallemizde 2014 yılı başlarında alınmış bir karar var. Afet riskli alan ve öncelikli bölge ilan edildi. Daha önce Burdur Belediyesi bu görevi üstlenebileceğini söylemişti. Ama maalesef bu konuda şu anda somut bir adım atamadık, atamayız da. Çünkü biz bu konuda bakanlığın bir yol haritası çizmesi gerektiğini söylüyoruz" dedi. Başkan Ercengiz, "Kentimizi eski ve yatay binalar oluşturuyor. Dikey anlamda şehrimizi çok fazla kullanamıyoruz. Bu deprem açısından bizim için avantajlı gibi gözükse de şu anda inşaat teknolojisi artık çok katlı binaları depreme dayanıklı hale getirmiş durumda" diye konuştu. Ercengiz, Milletvekili Bayram Özçelik ile görüştüğünü ve toplu konutla ilgili bir hamle yapılması gerektiği ve mevcut deprem evlerinde mutlaka bu dönüşümün yapılması gerektiği konusunda ortak karara vardıklarını vurguladı. 


Sabah Akdeniz


Haber Milliyet Akdeniz'de şöyle yer aldı;



Başkan Ercengiz, Burdur'un girişindeki Necatibey ve Kışla mahallelerinde kentsel dönüşüm yapmayı planladıklarını söyledi. Başkan Ercengiz Sinan, Tepe ve Karasenir mahalleleri ile ilgili aldıkları yetkiyi ise bakanlığa iade ettiklerini belirtti Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin girişindeki Necatibey ve Kışla mahallelerinde yenileme ve tadilatlar gerektiğini söyledi. Ercengiz, "Necatibey ve Kışla mahallelerinde bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Bu noktalardan başlayacak olursak belki bu küçük alanlarda yapacağımız değişimi diğer büyük mahallelerimiz de görerek talep edebilir" dedi. 

'Yetkiyi bakanlığa iade ettik' Daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile "riskli alan" ilan edilen Sinan, Tepe ve Karasenir mahalleleri ile ilgili Burdur Belediyesi'nin aldığı yetkiyi ise bakanlığa iade ettiklerini anlatan Başkan Ercengiz, şöyle dedi: "Bu üç mahallemizde 2014 yılı başlarında alınmış bir karar var. Afet riskli alan ve öncelikli bölge ilan edildi. 

Biz bu konudaki düşüncelerimizi ve sakıncalarını anlatmaya çalıştık. Dedik ki 'Burdur'da şu anda 1100 rezerv konut yok. Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanla ilgili çalışmanın mutlaka yapılması gerektiği ancak vatandaşa alternatif sunulmadan, vatandaşı herhangi bir hak kaybına uğratmadan bu dönüşüm yapılabilecekse biz bu işin tarafıyız, değilse ortada bırakılmış bir olayın tarafı olmayacağız.' Daha önce Burdur Belediyesi bu görevi üstlenebileceğini söylemişti. Ama maalesef bu konuda şu anda somut bir adım atamadık, atamayız da. Çünkü biz bu konuda bakanlığın mutlaka bir yol haritası çizmesi gerektiğini söylüyoruz." 


'Kentsel dönüşümü istiyoruz' 

Burdur'un yerleşke açısından şu anda nüfusunun çok üzerine yayılmış vaziyette olduğunu belirten Başkan Ercengiz şöyle konuştu: "Kentimizi eski ve yatay binalar oluşturuyor. Dikey anlamda şehrimizi çok fazla kullanamıyoruz. Bu deprem açısından bizim için avantajlı gibi gözükse de şu anda inşaat teknolojisi artık çok katlı binaları depreme dayanıklı hale getirmiş durumda. Bu alanda da bir çalışma yapılarak kentin dikey eksende kullanılması ve daha fazla yeşil alanın kente kazandırılması sağlanılabilir. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz."

 'Başaracağımıza inanıyorum' 

Milletvekili Bayram Özçelik ile görüştüğünü ve toplu konutla ilgili bir hamle yapılması gerektiğini ve mevcut deprem evlerinde mutlaka bu dönüşümün yapılması gerektiği konusunda ortak karara vardıklarını vurgulayan Başkan Ali Orkun Ercengiz, şöyle dedi: "Biz yıkımı gerçekleştirilen Memurevleri'ndeki 4 bin metrekarelik belediyemize ait arazinin de gerekirse vatandaş lehinde kullanılması yönünde yol açıcı taraf olacağımızı da beyan ettik. Bu anlamda deprem evlerinde oturan vatandaşlarımıza mülkiyet problemleri olmayan, mülkiyet problemleri çözülmüş ya da çözümünde bize yardımcı olmayı taahhüt eden deprem evleri sakinleri ile bu dönüşümü başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bölge milletvekillerimizle birlikte Toplu Konut İdaresi'ne bir ziyaret gerçekleştirebiliriz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek alabiliriz.  Mutlaka bunu yapmak istiyoruz." 


Milliyet Akdeniz



Haber Burdur Hedef Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kent girişindeki iki mahallede kentsel dönüşüm yapmayı planladıklarını söyledi. 


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin girişindeki Necatibey ve Kışla mahallelerinde yenileme ve tadilatlar gerektiğini belirterek, "Necatibey ve Kışla mahallelerinde bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Bu noktalardan başlayacak olursak belki bu küçük alanlarda yapacağımız değişimi diğer büyük mahallelerimiz de görerek talep edebilir" dedi. 


'YETKİYİ BAKANLIĞA İADE ETTİK' 

Daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile 'riskli alan' ilan edilen Sinan, Tepe ve Karasenir mahalleleri ile ilgili Burdur Belediyesi'nin aldığı yetkiyi ise bakanlığa iade ettiklerini anlatan Başkan Ercengiz, şöyle dedi: "Bu üç mahallemizde 2014 yılı başlarında alınmış bir karar var. Afet riskli alan ve öncelikli bölge ilan edildi. Biz bu konudaki düşüncelerimizi ve sakıncalarını anlatmaya çalıştık. Dedik ki 'Burdur'da şu anda 1100 rezerv konut yok. Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanla ilgili çalışmanın mutlaka yapılması gerektiği ancak vatandaşa alternatif sunulmadan, vatandaşa gerçekler anlatılmadan ve vatandaşı herhangi bir hak kaybına uğratmadan bu dönüşüm yapılabilecekse biz bu işin tarafıyız, değilse ortada bırakılmış bir olayın tarafı olmayacağız.' Bakanlığa bu konu ile ilgili yetki ve görevlerimizin iadesi ile ilgili yazımızı yazdık. Daha önce Burdur Belediyesi bu görevi üstlenebileceğini söylemişti. Ama maalesef bu konuda şu anda somut bir adım atamadık, atamayız da. Çünkü biz bu konuda bakanlığın mutlaka bir yol haritası çizmesi gerektiğini söylüyoruz. Bakanlar Kurulu kararını almış olabilir. Deprem afet riskli alan ilan etmiş olabilir. Oradaki vatandaşlarımızın şu anda olası bir depremde gerçekten ciddi anlamda sıkıntıları var. Biz de bunun farkındayız. Ama bir yol haritası olmadan da bu konuda ilerlememiz pek mümkün değil.


'KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ' 

Burdur'un yerleşke açısından şu anda nüfusunun çok üzerine yayılmış vaziyette olduğunu aktaran Başkan Ercengiz, "Kentimizi eski ve yatay binalar oluşturuyor. Dikey anlamda şehrimizi çok fazla kullanamıyoruz. Bu deprem açısından bizim için avantajlı gibi gözükse de şu anda inşaat teknolojisi artık çok katlı binaları depreme dayanıklı hale getirmiş durumda. Bu alanda da bir çalışma yapılarak kentin dikey eksende kullanılması ve daha fazla yeşil alanın kente kazandırılması sağlanılabilir. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 


'BU DÖNÜŞÜMÜ BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM' 

Milletvekili Bayram Özçelik ile görüştüğünü ve toplu konutla ilgili bir hamle yapılması gerektiğini ve mevcut deprem evlerinde mutlaka bu dönüşümün yapılması gerektiği konusunda ortak karara vardıklarını vurgulayan Başkan Ercengiz, şöyle dedi: "Biz yıkımı gerçekleştirilen Memurevleri'ndeki 4 bin metrekarelik belediyemize ait arazinin de gerekirse vatandaş lehinde kullanılması yönünde yol açıcı taraf olacağımızı da beyan ettik. Bu anlamda deprem evlerinde oturan vatandaşlarımıza mülkiyet problemleri olmayan, mülkiyet problemleri çözülmüş ya da çözümünde bize yardımcı olmayı taahhüt eden deprem evleri sakinleri ile bu dönüşümü başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bölge milletvekillerimizle birlikte Toplu Konut İdaresi'ne bir ziyaret gerçekleştirebiliriz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek alabiliriz. Mutlaka bunu yapmak istiyoruz." 


Burdur Hedef Gazetesi


Geri Dön