28 / 03 / 2024

Burdur'da mermer atıkları yapı malzemesine dönüştürülecek!

Burdur'da mermer atıkları yapı malzemesine dönüştürülecek!

Burdur'da faaliyet gösteren AYTAŞ Akın Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, yaptırdığı AR-GE çalışmalarının ardından mermer atıklarını yapı malzemesine dönüştürecek sistemi sanayi sektörüne kazandırıyor...




Burdurlu işadamı Ercan Akın, yaptırdığı AR-GE çalışmalarının ardından mermer atıklarını yapı malzemesine dönüştürecek sistemi sanayi sektörüne kazandırıyor.


AYTAŞ Akın Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, inşaat sektörüne tasarruflar sağlayan fabrikasını çok yakında hizmete açacak. Akın, mermerciler için sorun olan atıklar konusunda yaptırdığı AR-GE çalışmalarını tamamladı. Göller bölgesinde yayın yapan ekonomi kültür dergisi Dergi Ayrıntı’ya özel röportaj veren Ercan Akın, bu yeni sistemi mevcut fabrikasının yan tarafına bir fabrika daha kurarak hayata geçireceğini söyledi.


AR-GE çalışması yaptıklarını ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Akın, kuracağı yeni fabrikada teknolojinin son yeniliklerini kullanacağını ve mermer artıklarının değerlendirileceğini ifade etti.


Burdur’da kazandığını yine Burdur’a yatırımlar yaparak değerlendirdiğini belirten Akın, “Endüstri sektöründe bir ilke imza atacağız. Ocaklardan çıkarılan mermerin, atıklarına kadar değerlendireceğiz. Bu çalışma ile milli ekonomiye, şehir ekonomisine katkı sağlanacağını, istihdamda artış sağlanacağını ve yapı malzemelerine yeni bir hammadde konulacak. Kurulacak sistemle ülke ekonomisine milyonlarca lira tasarruf ve döviz girişi olacak” dedi.


Gelecek nesillere ormanlar bırakmanın farkında olduğunu ve şirket olarak sahada yaptıkları tüm çalışmalarda çevreyi korumayı göz önünde bulundurduklarını belirten Akın, şunları söyledi: “Bir eğitimci olarak çevreye daha çok duyarlılık gösterdiklerini, geçen yıl mermer ocaklarında yaptıkları çalışmalarla ocak sahasını rehabilite edip ağaçlandırdık.”


Orman ve toprak bulunan alanlarda mermer rezervinin bulunmayacağını vurgulayan Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “mermer ocakları genellikle kıraç ve kayalık sahalarda ve kayalıklı dağlarda bulunur. Bu tür alanlarda dahi rehabilitasyon yapıp ağaçlandırma yapıyoruz.”



Akit Haber


Geri Dön