19 / 04 / 2024

Burger House 90 restorana ulaşacak!

Burger House 90 restorana ulaşacak!

Burger House, hedef büyüttü. Şirket kurucuları Özüm Sönmezalp, geçen yıl ortaklık yaptıkları HD Group ile büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu’da da büyümeyi hedefliyor. Şirketin 2019 hedefi ise yurtiçi ve yurtdışında 90 restorana ulaşmak.




Gurme burger alanında faaliyet gösteren 30 şubeli Burger House, hedef büyüttü. Şirket kurucuları Özüm Sönmezalp, geçen yıl ortaklık yaptıkları HD Group ile büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu’da da büyümeyi hedefliyor. Şirketin 2019 hedefi ise yurtiçi ve yurtdışında 90 restorana ulaşmak.

 

2009 yılında İstanbul Şaşkınbakkal’da açtığı ilk şube ile gurme burger alanına giriş yapan Burger House, şu anda 30 şubeye ulaşmış durumda. Girişimci Özüm Sönmezalp’in Günaydın’ın patronu Cüneyt Asan’ı da yanına alarak yarattığı marka, farklı bir ortaklık yapısıyla büyümesini sürdürüyor. 2013 Mayıs ayında HD İskender, HD Döner, Tadım Pizza, Dede Köfte ve Pidem markalarını bünyesinde bulunduran ve 100’ün üzerinde restorana sahip olan HD Group ile ortaklığa giden şirket, İstanbul’da kendi şubelerini açmayı, Anadolu’da ise franchise sistemiyle büyümeyi hedefliyor.


Burger House Ortağı Özüm Sönmezalp, 2019 yılında Türkiye ve gelecek yıl startını vermeyi planladıkları yurtdışı şubeleriyle birlikte 90 restorana ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor. Yurtdışında 10 – 15 şube planladıklarını dile getiren Sönmezalp, şunları anlatıyor: “İstanbul dışında Ankara, Bursa ve Antalya’da restoranlarımız var. İzmir, Adana, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir ise odaklandığımız iller. Yurtdışından ise oldukça yoğun master franchise talebi alıyoruz. Avrupa’da İngiltere, Avusturya, Danimarka, Almanya ile görüşmelerimiz var. Ayrıca Dubai, BAE, Abu Dabi, Güney Afrika’dan da talep alıyoruz. Yurtdışı için 2015’te adım atmayı planlıyoruz. İki ülkeye konsantre olmayı doğru buluyoruz. Büyük ihtimalle de yurtdışı yatırımlarımız Ortadoğu öncelikli olacak.”


Burger House, 30 yaş üstüne hitap ediyor


Faaliyetlerine bir şube ve 12 çalışan ile başlayan Burger House bugün, 30 şube ve toplam 220 çalışana ulaşmış durumda. Şirket, franchise’larla birlikte bu yıl yaklaşık 30 milyon TL ciro hedefliyor. Diğer burger’cıların hedef kitlesinin çocuklar olduğunu, Burger House’un ise 30 yaş üstü gruba hitap ettiğini belirten Sönmezalp, “A ve B grubuna hitap ediyoruz. Önceleri ‘14 liraya burger mi olur?’ diyordu müşterilerimiz. Müşteri çekmemiz kolay olmadı. Ama zamanla buna değdiğini gördüler. Çünkü ürünlerimiz gerçekten yüzde 100 dana etinden ve tüm ürünlerimiz el yapımı” diyor.


Burger House’un tüm ürünleri Maltepe’deki bin 600 metrekarelik tesisinde üretiliyor. Ekmekleri günlük üretilirken, Marmara Bölgesi’ndeki tedarikçisinden aldığı etler de burada parçalanıp kıyma haline, sonra da köfteye elde dönüştürülüyor.



Dünya




Geri Dön