23 / 04 / 2024

Burhan Felek Spor Salonu'na ilk kazma vuruldu

Burhan Felek Spor Salonu'na ilk kazma vuruldu

Üsküdar'daki Burhan Felek Spor Salonu'nda yıkım başladı



Yıllardır Türk voleyboluna hizmet veren Burhan Felek Spor Salonu'nun yıkımına başlandı. İstanbul'da 1972 yılından bu yana binlerce sporcu, antrenör, hakem ve sporseveri ağırlayan `Voleybolun Mabedi', yerini 5 Şubat'ta temeli atılacak 7 bin kişilik uluslararası standartlardaki Burhan Felek Spor Salonu'na bırakacak. Salonun yıkımı için düzenlenen törene, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, yönetim kurulu üyeleri, kulüp temsilcileri, sporcular ve hakemler katıldı.

TEMEL ATMA TÖRENİ 5 ŞUBAT'TA

Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, hüzün ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirterek `'Her birimizin burada birçok anısı var, kazandığı başarılar, şampiyonluklar, aldığı mağlubiyetler var. Bu bakımdan buraya veda ediyor oluşumuz bizi hüzünlendiriyor. Ancak bunun, yerini 7 bin kişilik uluslararası standartlarda bir salona bırakacak olması bizi sevindiriyor'' dedi. Salonun temelinin 5 Şubat'ta atılacağını ifade eden Karabıyık `'Kasım ayının sonlarına doğru tamamlamayı planlıyoruz. Kapalı otoparkı ve 60 odalı 120 kişilik oteliyle hizmete girecek. Bütün uluslararası standartları karşılayacak. Şubat ayı bizim için çok önemli. 5 Şubat'ta buranın temelini atacağız. 6 Şubat'ta ise Ankara'daki voleybol kampüsünün açılışını gerçekleştireceğiz'' diye  konuştu. Karabıyık, yaptığı konuşmanın ardından Burhan Felek Spor Salonu'nun protokol tribününün merdivenlerinin duvarına, ilk kazmayı vurarak yıkımın startını verdi. 

Yıldızlardan veda maçı 

Sporcu, antrenör ve hakemler, eski sayı sistemiyle tek set oynanan bir gösteri maçı yaptı. Maçta, antrenörlüğünü bayan milli takımlar sorumlusu Cengiz Göllü'nün yaptığı takım, eski milli voleybolcu Erdoğan Kobal'ın takımını 31-30 kazandı.
Star

 


Geri Dön