17 / 04 / 2024

Burhan Özdemir: Konutta KDV düşürülsün!

Burhan Özdemir: Konutta KDV düşürülsün!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Mevcut KDV düzenlemeleriyle ülkemizde, özellikle büyük kentlerde sosyal konut yapılması neredeyse imkansız hale gelecektir ve arsa sıkıntısı yaşanacaktır dedi.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, mevcut KDV düzenlemesiyle özellikle Büyükşehirler'de Sosyal Konut yapılmasının neredeyse imkansız hale geleceğini savundu. Arsa sıkıntı yaşanabileceğine dikkat çeken Özdemir, konutta KDV'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Arsa rayiç değerlerinin, emlak vergisine esas olan, beledi" ye sınırlan içindeki cadde, sokak veya değer halamından farklı bölgeler için ayn ayn olmak üzere, her dört yılda bir takdir komisyonlan tarafından belirlendiğini söyleyen Özdemir, özellikle İstanbul'da oldukça yüksek olan arsa rayiç bedellerinin son yapılan düzenlemelerle daha da yükseltildiğini kaydetti. 


Başkan Özdemir, aynı zamanda Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl yapılan düzenleme ile arsanın metrekare vergi değeri 0 TL ile 500 TL arasında olan konutların KDV oranını yüzde 1,500 TL ile bin TL arasındaki konutların KDV oranım ise 8 ve bin TL ve üzerindeki konutların KDV oranım yüzde 18 olarak düzenlediğine dikkat çekti. Özdemir, "Arsa Rayiç değerleri neticesinde İstanbul'da metrekare değeri 500 TL'nin altında arsa bulabilmek neredeyse imkansız hale gelmiştir. 


Burhan Özdemir, "Yükselen arsa maliyetine bağlı olarak oluşan KDV yükü, inşaat yatırımcılarını yeni alanlarda yapılacak konutların satışında zor durumda bırakacaktır" dedi.


Yeni Şfak


Geri Dön