29 / 03 / 2024

Burhan Sili: 100 yeni otel teşvik kapsamında!

Burhan Sili: 100 yeni otel teşvik kapsamında!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Sezon Kokteyli Banana Otel’de yapıldı. ALTİD Başkanı Sili, “Bu gömlek bize dar gelmeye başladı. Bundan sonra farklı noktalarda farklı işler yapmak zorundayız” dedi.



Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Sezon Kokteyli Banana Otel’de yapıldı. ALTİD Başkanı Sili, “Bu gömlek bize dar gelmeye başladı. Bundan sonra farklı noktalarda farklı işler yapmak zorundayız” dedi.

Yüksek katılımın olduğu görkemli kokteyle Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Skal Alanya Başkanı Mehmet Nedanlı, Letonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Gazipaşa-Alanya Havalimanı İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, üniversitelerden öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşları dernek başkanları, siyasiler, turistik otel işletmecileri ve acente temsilcileri katıldı.


“100 YENİ OTEL TEŞVİK KAPSAMINDA”

Kokteylin açılış konuşmasını yapan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 2015 sezonunun zorlu başladığını söyleyerek, önümüzdeki üç yıl içerisinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde toplamında 50 bin yatak kapasiteli 100 yeni otelin teşvik kapsamına alındığını ifade etti. Antalya bölgesinde ise 2015 yılının ilk dört ayında 22 bin yatak için teşvik alındığını vurgulayan Sili, “Antalya’ya gelen turist sayısının yüzde 30’unu ağırlayan Alanya bölgesinde 2015 yılında 4 bin 500 yatak devreye giriyor. Bu tabloya göre ciddi bir yatak artışı söz konusuyken diğer yandan turist sayılarında Türkiye genelinde nisan ayında yüzde 8’lik bir azalma, 1 Ocak-30 Nisan aralığında 0,5’lik bir artış söz konusu. Antalya’da ise ilk dört ayda yüzde 11 azalma var. Bu gerçeklerden hareketle artık şunu görmeliyiz ki ‘Bu gömlek bize dar gelmeye başladı.’ Bundan sonra farklı noktalarda farklı işler yapmak zorundayız” dedi.


“YENİ PAZARLARA YATIRIM YAPMALIYIZ”

Ülke genelinde turist sayısının 40 milyon bandına dayandığını belirten Sili, “Yaklaşık 35 milyar dolar turizmden gelir elde ediyoruz. Özel sektörün önemli gayretleriyle bu noktaya gelmiş turizm, bugünden sonra devlet ve sektör işbirliği içerisinde farklı bir noktaya ulaşmak zorunda. Bu birliktelik, mevcut yapıyı iyileştirme ve geliştirme noktasında hareket etmemizi, yatak arzını durdurmamızı, kısa vadede mevcut pazarların kapasitesini arttırmamızı, orta ve uzun vadede yeni pazarlara yatırım yapmamızı gerektiriyor” dedi.


“ETRAFIMIZ KAYNAYAN CADI KAZANI”

Turizmcilerin hayal satıcıları olduğunu ifade eden TÜROFED Başkanı Ayık da, “Biz hayal satarız. Hayal satanların umudu bitmez. ‘Bu sene olmazsa gelecek sene olur’ deriz. 2015 yılı bizim için en zor geçen yıllardan birisi olacak. Geçtiğimiz yıllarda da zorluklar gördük fakat bu zorluklardan hep büyüyerek ayrıldık. Bulunduğumuz coğrafya bize birçok şey bahşederken beraberinde bazı sıkıntıları da getiriyor. Etrafımız son birkaç senedir adeta kaynayan bir cadı kazanı. Bu sebeple yaşadığımız sıkıntıların bir kısmı da elimizde olmayan sebeplerden dolayı ortaya çıkıyor. Buna rağmen paket tur pazar payında en büyük rakibimiz İspanya’ya ‘Başa baş gidiyoruz’ diyebilecek kadar yakınız. 



“ARZ-TALEP DENGESİ KORUNMALI”

Rusya pazarında oluşan kaybın İskandinav ve Avrupa pazarından fazlasıyla telafi edilebileceğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Alanya bölgesinde arz-talep dengesinden dolayı bir kayıp yaşandığını ifade ederek, “Bilinçli veya bilinçsiz, talepten fazla arz oluşmuş durumda. Bölgemizde arz-talep dengesi korunmalı” şeklinde konuştu. Başkan Yücel ayrıca, sosyal ve kültürel aktivitelerle turizme önemli katkılar sağladıklarını da dile getirdi. 



Geri Dön