29 / 03 / 2024

Burhan Sili: Manavgat'a da havalimanı gerekebilir!

Burhan Sili: Manavgat'a da havalimanı gerekebilir!

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nde Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla "Antalya Bölgesinde Havacılık Gelişimi" konulu panel düzenlendi. Panelde Burhan Sili Manavgat'a da havalimanı gerebileceğini belirtti...



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, konuşmasında Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nm Alanya'ya katkılarını anlattı. Sili, "Havalimanları ticaret merkezleri olarak planlanıyor. Müşterilere ne tür hizmet verirseniz verin uçak yoksa hiçbir anlamı yok. 


Gazipaşa'nın açılmasıyla birlikte büyük firmalar analizler aldı ve şimdi planlamalar yapıyor. 

2023 yılında 50 milyon turist bekleniyor ve böyle giderse Manavgat'a da havalimanı yapılması gerekecek. Charter seferlerin yanında tarifeli seterler de olmalı ki kışın da turizmde hareketlilik olsun" dedi. 

'Potansiyel artırılmalı' Alanya'nın daha çok deniz, kum, güneş üçlemesiyle ön plana çıkan bir kent olduğunu, son zamanlarda golf turizmiyle ilgili de çalışmaların yapıldığını belirtti. Sili, "Türkiye'nin en büyük 3'üncü kongre merkezine sahibiz. 


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nm (BAKA) destekleriyle son zamanlarda doğa sporları hazırlığı da var. Biz de bu potansiyeli artırmanın yollarını arıyoruz. Tesisler belirli bir oranda da olsa açık kalsın diye uğraşıyoruz. Altyapı yatırımlarının hayata geçirilmesi ve sektörel yapıya teşviklerin verilmesi önemli" diye konuştu. 

Milliyet Akdeniz


Geri Dön