20 / 04 / 2024

Burhanettin Kocamaz: Turizm yatırımları için destek bekliyoruz!

Burhanettin Kocamaz: Turizm yatırımları için destek bekliyoruz!

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz konuyu değerlendirdi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Tarsus-Kazanlı Projesi'ndekş hayal kırıklığını değerlendirdi 

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocama başkanlığında yapıldı.Kongre Merkezînde birlik encümen üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 2015 yılı yatırım ve çalışma programı görüşüldü. 

20 maddeden oluşan çalışma ve iş programında. Karboğazı 1/5000 ve 1/1000'lik imar planı çalışmaları ile Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması, telesiyej etüd çalışmaları. 


Narlıkuyu 1/25.000'lik çevre düzeni planı 1/5000 ve 1/1000'lik imar planı yapımı, Boğsakl/25.000'lik çevre düzeni planı ve 1./5000, 1/1000'lik imar planı yapımı, Melleç, Ortaburun, Kargıcık ve Ovacık'ta 1/5000 ve 1/1000'lik imar planı yapımı ile ilgili programlar ve ayrılan ödenekler masaya yatırıldı.Program kapsamında ayrıca, Tekno Mersin Projesi, ören yerlerinin bakım ve onarım çalışmaları, kazı ve yüzey araştırmalarına katkı sağlanması, turizm merkezlerinin karadan ve havadan fotoğrafının çekilmesi, tanıtım materyallerin hazırlanması, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım. Mesin'e has tanıtım obje ve hediyelik eşya yaptırılması, Minia Mersin Projesi ve kültür ve turizm değerlerinin bilgi levhalarının daha modern ve turistlerin daha iyi bilgi sahibi olabileceği şekilde yenilenmesi için ayrılan ödenekler kamuoyuyla paylaşıldı. 


METAB'ın 2015 yılı yapacağı çalışmalar için toplam 3.015.000.00 TL ödenek ayrıldığı belirtilen toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, METAB olarak kurulduğu günden bu yana çalışmalarıkıt imkânlarlasürdürdüklerini belirterek, "Biz bu işin sadece katalizörü olmak için METAB'ı kurduk, ancak hükümet tarafından da mutlaka desteklenmesi gerekir" dedi. 

Tarsus-Kazanlı sahil bandında yapılan tahsislerin Bakanlık tarafından iptal edildiğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Yatırımcılar tarafından 10 yıldır hiçbir yatırım yapılmadığı için Bakanlık tarafından iptal edilmiş, inşallah en kısa sürede yeni talepçilere bu tahsisler yapılır ama bundan daha önemlisi, devletin o bölgeye götürmesi gereken hizmetlerinbir an önce götürülmesi gerekiyor. Yatırımcıların kullanacağı bahanelerin ellerinden alınması gerekiyor. Yol, elektrik, telefon, doğalgaz gibi hizmetler oraya ulaştığında, yatırımcıların öne sürecekleri herhangi bir bahane kalmamış olur. Yolla ilgili bizim o dönemde ısrarlı güzergâhın yanlış olduğunu söylememize rağmen inatla turizm bölgesinin en batısına bu yolun bağlantısı çekildi. Böylece 11 km'lik sahilde işi olan olmayan herkes o yolu kat etmek mecburiyetinde. Hâlbuki tam 11 km'nin ortasından sağa 5 km, sola 5 km yol bağlantısı yapılsaydı daha kısa yoldan ulaşım sağlanması imkânı vardı. Biz sözümüzü dinletemedik. Birileri aynen Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesinde olduğu gibi inatla bizim taleplerimizi sanki bir art niyet varmış gibi değerlendirdiler ve bugünkü çözümsüzlük noktasına getirdiler'şeklinde konuştu. 


Çukurova Bölgesel Havaalanında da yatırımların durduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, "Orada da 9 yıl 10 ay 20 gün gibi bir sürede bu havaalanının kendisini finanse edemeyeceğini, en az 29 ya da 49 yıl olması gerektiğini ifade ettiler. Maalesef o tarım alanları da heba edildi. Üstelik iş gecikiyor. Bugünlerde onu da iptali söz konusu, büyük ihtimalle yeni bir ihale olacak. Biz Mersinliler olarak bu bölgenin bir an önce hayata geçmesini, istihdama katkı sağlamasını, Mersin'in artık sadece tarımla değil turizmden aldığı payla da Türkiye'nin önemli bir merkezi olmasını bekliyoruz1' diye konuştu. 


Konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kazılara bu yıl 1 milyon TL'den fazla destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini hatırlatan Başkan Kocamaz, ''Bütün belediyelerimizin Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yapılacak olan tanıtım faaliyetlerinde ilçe belediyelerin yer almalarını rica ediyorum" ifadesini kullandı. 


Haberci


Geri Dön