25 / 04 / 2024

Bursa 1050 Konutlar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Bursa 1050 Konutlar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazarlarından N. Nuri Yavuz bugünkü yazısında Bursa 1050 Konutlar’da kentsel dönüşümün başlayacağını anlattı. İşte N. Nuri Yavuz'un o yazısı...



Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa’nın uzun süredir kentsel dönüşüme konu olan bölgelerinden birinde daha düğüm çözülüyor.


Nilüfer’de, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atarak deprem tehdidi altındaki Nilüfer Sitesi’ni modern yüzüyle kente kazandıran Ergünkent İnşaat, kentsel dönüşümdeki profesyonellik çıtasını zirveye taşıyor.


Nilüfer Sitesi sakinlerinin, uzun arayışlar ve birbirinden farklı birçok firma ile yapılan görüşmeler sonrasında tercih ettiği Ergünkent İnşaat, kendisine güvenen kat maliklerinin yüzünü kara çıkarmadı ve Parknilüfer projesiyle kentsel dönüşümde şehrin öncüleri arasında yer edindi.


İnşaat sektöründe imalatın yavaşladığı, konut satışlarının ise kredi faizlerinin düşmesiyle yeni yeni canlandığı bir dönemde Ergünkent İnşaat, kentsel dönüşüm alanında bir büyük taşın altına daha elini koyuyor ve Bursa’nın en çok konuşulan alanlarından birinde dönüşüme hazırlanıyor.


İmalatı 80’li yıllara uzanan, eskiyen görüntüsüyle kent silüetini olumsuz etkileyen ve deprem riskinin her geçen gün arttığı 2 bin 290 dairelik 1050 Konutlar’da kentsel dönüşüm sonunda başlıyor.


1050 Konutlar’ın dönüşümüne yönelik uzun süredir devam eden ve inşaat sektörünün devleri arasında yer alan 7’den fazla firmanın talip olduğu bölgede uzun görüşmeler sonunda dönüşümü Ergünkent İnşaat üstleniyor.


Parknilüfer başta olmak üzere beraberinde Konak Caddesi’nde iki, Karaman ve İhsaniye’de birer toplamda 5 kentsel dönüşüm projesini aynı anda sürdüren Ergünkent İnşaat, bu alandaki tecrübesiyle öne çıkıyor.


Kentsel dönüşümde profesyonel yaklaşımı ile dikkat çeken Ergünkent İnşaat, 1050 Konutlar’ın dönüşümü için Türkiye çapında bir başarıya sahip “KEYM” ile ortak hareket ediyor.


İstanbul’da ve Türkiye’nin farklı illerinde çok büyük ölçekli dönüşüm projelerine imza atan KEYM’in tecrübesini de 1050 Konutlar projesinde kullanacak olan Ergünkent İnşaat, bölgeyi dengeli bir planda ve geniş sosyal donatı alanlarıyla dönüştürmeyi planlıyor.


Konuya yönelik görüştüğüm Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, kentsel dönüşüm manasında kentin gündemini uzun süredir meşgul eden 1050 Konutlar’da çözüme dönük bir adım atıldığını söyledi.


Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın ve arkadaşlarının özverili çalışmasına vurgu yapan Emin Adanur, sağlıklı bir kentsel dönüşüm adına uzun süre devam eden görüşmelerin olumlu neticelendiğini belirtirken, dernek yöneticilerinin titiz çalışmalarının örnek ve takdir edilecek düzeyde olduğunu söyledi.


Adanur, kentsel dönüşümde ciddi bir tecrübe kazandıklarını, hem Bursa’ya hem de ülkeye örnek olacak plan ve yaklaşımda dönüşüm gerçekleştirdikleri aktardı.


1050 Konutlar’da uzun süren dönüşüm düğümünü çözecek adımları atmanın mutluluğu içinde olduklarını vurgulayan Emin Adanur, mümkün olan en kısa sürede bütün kat maliklerini memnun edecek bir zeminde görüşmeleri tamamlayıp dönüşüme başlamak istediklerini belirtti.


Adanur, 1050 Konutlar’da hayata geçirilecek projenin kentsel dönüşüme örnek gösterileceğini, kent ve bölgeye değer katan bir imaja sahip olacağını söyledi.


15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye’nin ekonomik manada aldığı yaralar derinleşirken, birçok sektörde içe kapanmanın gözlendiği, piyasanın durgunluk sarmalına kapıldığı bir dönemde Bursa’da hayata geçirilecek bu denli büyük bir proje kent ekonomisi adına sevindiricidir.


Bu kritik, tüm yatırımcıların tedirginlik içinde olduğu dönemde, Ergünkent İnşaat’ın aldığı sorumluluğu yalnızca kentsel dönüşüm çerçevesinde değil ülke ve kent ekonomisi tablosunda ele almak ve hakkını teslim etmek gerekiyor.


Dilerim, inşaat sektörünün en dinamik olduğu iller arasında yer alan Bursa’da yeniden sektörel imalata hız verecek, istihdama katkı koyacak ve beraberindeki sektörlere de hareket kazandıracak bu proje hayata geçirilir.


Yeni Dönem/ N. Nuri Yavuz


Geri Dön