19 / 04 / 2024

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi SİT kapsamından çıkıyor!

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi SİT kapsamından çıkıyor!

Binası çürüyen Çekirge Devlet Hastanesi'ne yeni adres olarak gösterilen Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi SİT kapsamından çıkarılıyor. SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik, askıya çıktı.



Binası çürüyen Çekirge Devlet Hastanesi'ne yeni adres olarak gösterilen Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi SİT kapsamından çıkarılıyor. Birinci derece SİT alanında bulunan araziye imar planı yapılabilmesi için SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik, askıya çıktı. 

Çekirge Devlet Hastanesi'nin taşınacağı Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nm arazisi, SİT alanından çıkarılıyor. Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanrasında yapılan mutabakatın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da gündemine gelen araziyle ilgili bürokratik işlemler tamamlanma aşamasına geldi. Eski Merkez Komutanlığı olarak da bilinen Acemler Kışlası Doğal SİT Alanı Tescili, SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik askıya çıktı. Askı ilanı 6 Mayıs'ta sona erecek. Araziye imar planı yapılabilmesi için öncelikde SİT alanından çıkarılması gerekirken, 100 dönümlük arazi Sağlık Bakanlığı'na geçtiğinde Çekirge Devlet Hastanesi, çocuk ve kadın doğum hastanesi ile birlikte 3 sağlık kurumu inşa edilecek. 


BAKANLIKTAN ONAY GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Osmangazi Kaymakamlığı, Osmangazi Tapu Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Defterdarlık Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü, İl Sağlık Müdüıiüğü'ne gönderdiği yazıda "Acemler Kışla sı olarak bilinen 1. De rece Doğal SİT Alanının kaldırılmasına ilişkin talep Bakanlığımızca incelenmiş olup, Bakanlık Makamı oluru ile onaylanmış, Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kararının dağıtımının yapılması, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 7. maddesi ca ilgili işlemlerin tamamlanarak miza bilgi verilmesi istenmektedir" 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön