20 / 04 / 2024

Bursa Acemler'e 750 yataklı hastane inşa edilecek!

Bursa Acemler'e 750 yataklı hastane inşa edilecek!

Bursa’da 230 milyon liraya mal olacak 750 yataklı dev sağlık kompleksinin protokolü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve hayırsever iş adamı Celal Sönmez arasında imzalandı.



Bursa’da 230 milyon liraya mal olacak 750 yataklı dev sağlık kompleksinin protokolü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve hayırsever iş adamı Celal Sönmez arasında imzalandı. Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in projenin hayata geçirilmesi için çocuklarına vasiyette bulunması herkesi duygulandırdı.


Acemler’de 129 dönüm arazi üzerine 250’si genel, 250’si kadın doğum ve çocuk 250’si de onkoloji olmak üzere toplam 750 yatak kapasiteli olarak planlanan ve 230 milyon liraya mal olacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için Baia Hotel’de tören düzenlendi. Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, babası Ali Osman Sönmez adını taşıyacak olan dev tesisin yapılması için 50 milyon lira bağışlayacağına dair Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte protokol imzaladı.


Hayırsever iş adamı Ali Osman Sönmez’in anısına hazırlanan tanıtım filminin gösterilmesinin ardından konuşan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, sıkıntılar çıktığında yaptıkları hayırların bu meselenin çözümüne destek olduğuna inandığını söyledi. Duygusal anlar yaşayan ünlü iş adamı Sönmez, dev kompleksin tamamlanması için törene katılan çocuklarına vasiyette bulundu.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Bursa’ya sayısız hizmetlerde bulunan Ali Osman Sönmez ismini yaşatmanın kendi borcu ve sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Ali Osman Sönmez, sadece Sönmez ailesinin değil Bursa’ın sahip çıkması gereken önemli bir kişiliktir” dedi. 


Dev kompleksin 2-3 ay içinde temelini atılacak noktaya geleceğini müjdeleyen Bakan Müezzinoğlu, “En genç 2017’nin bu döneminde, kışa girmeden açabilmeyi istiyoruz" diye konuştu.


Sönmez ailesine teşekkür eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu çok kolay değil. Bir hayırseverin bir cümlede 50 milyon lira gibi bir nakdi yardımı önümüzdeki 1-2 yıl içinde sağlarım diyebilmesi her babayiğidin harcı değildir. Hele hele bu koşullarda Türkiye’nin seçimlerden yeni çıkmış, sonra hükumet kurulacak kurulmayacak tartışmaları var. Yeniden erken seçimin tartışıldığı bir dönemde ülkenin kazandığı dinamikler iş adamının girişimcinin kazandığı özgüven bu imzayı attırabilecek noktada ise bu da ülkemiz ve ülkemizin yönetimi açısından önemli bir avantajdır”. 


Konuşmaların ardından Celal Sönmez eşi ve çocuklarıyla birlikte Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile karşılıklı olarak protokole imza attı.


Bursa Olay


Geri Dön