25 / 04 / 2024

Bursa Akhisar'a semt pazarı inşa ediliyor!

Bursa Akhisar'a semt pazarı inşa ediliyor!

Bursa Akhisar'da inşa edilen kapalı semt pazarının inşaatı devam ediyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kapalı semt pazarının inşaatında incelemelerde bulundu.



Bursa Akhisar Belediyesi tarafından inşa edilen kapalı semt pazarının çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin inşaatını inceledi.


Aktaş, "İnegöl'ün geleceğini inşa etme adına şehrin dört bir tarafında çalışmalar, faaliyetler, sosyal kültürel etkinlikler, velhasıl alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Bunda ilçe belediyemizin tüm imkanlan kullanılırken, aynı zamanda tabi Büyükşehir Belediyemizin de çalışmaları var. Bugün de Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerimizi yakinen ilgilendiren ve bu bölgenin gerçekten önemli bir toplanma ve buluşma merkezi olacak olan, günümüz Türkiye'sinde de insanlarımızın yoğun bir şekilde kullandıkları Pazar yerimizin inşaatını incelemek üzere bir araya geldik. Şantiyedeki ekiplerimiz, Fen İşleri ve teknik ekibimiz başta olmak üzere yapılan çalışmalarla ilgili kontroller yapılırken, bizler de bu çalışmaları dönem dönem yerinde inceliyoruz. Masal Köyü Parkından Sahipsiz Hayvan Barınağına, Doğal Yaşam Çiftliğinden Ürün Toplama Merkezlerine kadar dört bir tarafta bu manada çalışmalar var. Amacımız İnegöl'deki sorunlar bir bir ortadan kalksın. İnegöl'de ticaret hayatı rahatlasın, İnegöl insanı sosyokültürel her açıdan üst düzey bir tatmin sağlasın gibi bir beklentimiz var" diye konuştu.


TOKİ bölgesinin 2 bin konuk ve 10 bin dolayındaki nüfusuyla artık ayrı bir yerleşim birimi haline geldiğini açıklayan Aktaş, "Tabi Akhisar ve Huzur'a ilave olarak burada yeni bir bölgemiz var biliyorsunuz, TOKİ. İnegöl tarihinde bundan önce  TOKİ  marifetiyle yapılmış bir toplu konut yoktu. Allah'a hamdolsun bu da bizlere nasip oldu. Yeni İnegöl projesi bizim önemsediğimiz bir proje ki inşallah ekinlerin kaldırılmasının akabinde biz ana arterlere de girmeyi düşünüyoruz ki artık buradaki hayatı daha da hızlandıralım ve hareketlendirelim diye. 2 bin civarında konut yapıldı. Camisiyle, okuluyla, Aile Sağlık Merkezi ve Gençlik Merkeziyle bir yaşam merkezi ortaya çıktı. 10 bin civarında insan yaşıyor burada. Dolayısıyla bu gerçekliği de göz önüne almak lazım. Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerimiz olmak üzere 3 mahallemizi ilgilendiren bu projenin de 7 Nisan 2017 tarihinde temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Müteahhidimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizler de bugün projeyi yerinde bir incelemek üzere geldik" dedi.



Okur Gazetesi




Geri Dön