20 / 04 / 2024

Bursa Alanyurt'ta arsa fiyatları tavan yaptı!

Bursa Alanyurt'ta arsa fiyatları tavan yaptı!

Bursa İnegöl'deki arsa sıkıntısı Alanyurt bölgesine yaradı. Alanyurt bölgesinde 60-70 bin lira civarında olan arsalar şimdi 120-130 bin liraya satılıyor.



Bursa İnegöl şehir merkezinde konut yapımı için yaşanan arsa sıkıntısı Alanyurt bölgesine yaradı. Şehir içerisinde yeni konut yapımı için arsa olmadığını ifade eden Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, "Daha önceleri Alanyurt bölgesinde 60-70 bin lira civarında olan arsalar şimdi 120-130 bin lira arasında değişen fiyatlara yükseldi" dedi. 


 2017 yılında İnegöllü yatırımcıların özellikle daireye yöneleceğim belirten İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, "Ama son zamanlarda özellikle vatandaşlar hobi bahçelerine ilgi göstermeye başladı Yakın mahallelerdeki ufak tarla ve arsaları vatandaşlar hobi bahçesine çeviriyor Çalışan ve emekli vatandaşlar kendilerine bir uğraş arıyor ve bu nedenle şehir merkezine yakın köylerde hobi bahçeleri satın alıyor" diye konuştu. 


YAKLAŞIK YÜZDE 100 ARTIŞ VAR 

Şehir içerisinde konut yapımı için arsa olmadığını ifade eden Akyürek, 'Bu nedenle Alanyurt bölgesi ve özellikle Kozluca yolu daha cazip hale geldi. 2017 yılı için Alanyurt bölgesi yatırım çekecek. Daha önceleri 3 katlı bir bina yapımı için sattığımız bir arsa 60-70 bin lira civarındaydı Şimdi ise aynı arsa 120-130 bin lira arasında değişen fiyatlara çıktı. Yaklaşık yüzde 100 artış var. Bu özellikle Kozluca yolu üzeri olmak üzere hemen hemen Alanyurt bölgesinin tamamında gerçekleşiyor" dedi.


KONUT SATIŞLARINI FAİZLER BELİRLEYECEK 

Şuanda yatırımcıların arsaya yöneldiğini belirten Başkan Akyürek, "Konut satışlarındaki artışı ise banka kredilerindeki faizler belirleyecek Kredi faizlerinde bir düşüş yaşanırsa, daire satışları da buna paralel olarak artar" diye konuştu. 


KİRALIK SORUNU VAR AMA İNSANLARDA DA SORUN VAR 

İnegöl'ün göç alan bir bölge olmasından dolayı kiralık ev sıkıntısının göze battığını ifade eden Akyürek, "Bu artık İnegöl'ün bir sorunudur. Bu emlakçı ile çözülmez. Belediye başta olmak üzere bazı kuruluşların bu işe el atması gerekiyor Bina çok, ulaşımdan kaynaklanan insanların gitmeme durumları var. Daire var. Akhisar'da, Yenice'de, Alanyurt'ta her yerde daire var ama vatandaşın derdi merkezde oturmak. Ama merkez doldu, artık taşıyamıyor. Doluluk oranı var. İnegöl'ün dış bölgelerinde kiralık yerler var ama vatandaşa uzak geliyor. İnegöl'ün konut sorunu var ama insanlarda da sorun var" şeklinde konuştu. 



Bursa İnegöl Yıldırım


Geri Dön