19 / 04 / 2024

Bursa Ataevler'de dönüşüm başlıyor!

Bursa Ataevler'de dönüşüm başlıyor!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ataevler'de vatandaşları mağdur etmeden depreme dayanıklı evler yapılacağını söyledi




Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ataevler'de vatandaşları mağdur etmeden depreme dayanıklı evler yapılacağını söyledi. Ataevler'de yapılacak kentsel yenileme ele alındı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey site yöneticileri ile bir araya geldi. 

Ataevler'de yapılması planlanan kentsel yenilemeyle ilgili bilgi veren Bozbey, kentsel sosyal donatı alanlarının artırıldığını, yerleşmede sosyal ve kültürel açıdan yeterli bir kent oluşturulmaya çalışıldığını bildirdi. 


Bozbey, yapı adalarının elektromanyetik alan riskinin azaltılması maksadıyla yüksek gerilim hatlarından mümkün oldukça uzaklaştırıldığını ve konutlar için çekme mesafelerinin belirlendiğini söyledi. Bozbey, bütün adalarda emsal hesabı yapılarak kentsel yenilemeye yön verecek bir revizyon yapıldığını ve mevcut imar parsellerinin, kentsel sosyal donatı ayrılması için belli oranlarda azaltıldığını, ancak yeni emsal hesabının mevcut parseller üzerinden yapıldığını kaydetti. İmar planında yeşil alanların fonksiyonlarının nüfusa bağlı olarak standartlar ölçüsünde oluşturulduğuna ve hatta arttırıldığına vurgu yapan Bozbey, Bursa Ulaşım Master Planı dikkate alınarak bisiklet yollarının da eklendiğini kaydetti. Ferdi plan değişikliklerinin mahkemelere intikal ettiğini ve süreçlerin çok uzadığını belirten Bozbey, "Bu bölgenin tamamının planlanmasıyla hem burada yaşayan insanların kazanacağı, hem kamunun kazanacağı, hem de müteahhitlerin kazanacağı üçlü sacayağını sağlayabilirsek 4-5 yıl gibi çok kısa sürede bu bölge tamamen yenilenir. Bizler Ataevler Mahallesi sakinlerimizin asla ve asla mağdur olmasını istemiyor, her birinin planlı, sağlıklı, yaşanabilir alanlarda hayatlarını sürdürmesini istiyoruz. Bizim arzumuz ortak yaşama kültürünün ve demokratik olgunluğun burada gösterilmesini sağlamaktır. 

Bu konuda çaba göstereceğiz. Bizim çabamız bu konudadır, sizlerin de çaba göstermesini arzu ederiz. Hiç kimsenin dediği doğru olmayabilir. Doğru olan ortak paydada birleştiğimiz değerdir" şeklinde konuştu. Nilüfer Belediyesi'ne kentsel yenileme ile ilgili bazı kişilerin karalayıcı tavırlar sergilediğini söyleyen Bozbey, vatandaşlarla birlikte ortak noktada buluşacaklarına inandıklarını vurguladı. 

Toplantıda site yöneticileri de söz alarak görüşlerini paylaştı.



Bursa Haber


Geri Dön