19 / 04 / 2024

Bursa Atatürk Stadı, Atatürk Meydanı oluyor!

Bursa Atatürk Stadı, Atatürk Meydanı oluyor!

Bursa'daki Atatürk Stadı, içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim saha olan ve 100 bin kişinin toplanabileceği Atatürk Meydanı olacak.




Bursa'da yıkım çalışmaları tamamlanan Atatürk Stadı, içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim saha olan ve 100 bin kişinin toplanabileceği Atatürk Meydam'na dönüşecek. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa'nm en büyük anıtsal yapılarından biri olan yeni stadyumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasının ardından,  eski stadyumun bulunduğu alana yapılacak meydan projesinde yıkımlar tamamlandı. Yapımı için 1926 yılında Atatürk'ün bizzat kendisinin 1000 lira bağışta bulunması,  1948 yılında bu yana hem resmi törenlere ev sahipliği yapması hem de Bursaspor'un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde aynı bir önemi bulunan stadyum, doğal dokusu korunarak Atatürk Meydanı olarak yaşatılacak. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Zemin kotunun üstünde kalan tribünlerin yıkımı tamamlandı. Böylelikle zemin kotu altında 16 bin kişinin oturabileceği amfi tiyatro şeklinde görüntü ortaya çıktı. Mevcut A; alanlar düzenlenecek. Her türlü etkinlik, konser, miting bu alanda yapılabilecek" dedi. 


Sabah Bursa 


Geri Dön