26 / 04 / 2024

Bursa Atatürk Stadyumu yıkılacak mı?

Bursa Atatürk Stadyumu yıkılacak mı?

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Atatürk Stadı'nın yıkılarak meydana dönüştürülmesi projesinin' iptali için açılan davada bilirkişi, stadın yıkılmaması yönünde görüş bildirdi.



Bursa Barosu, Bursa Mimarlar Odası, Bursa Şehir Plancıları Odası ve Bursa Stadyumu Koruma Derneği (BASKOD) tarafından açılan plan iptal davasında bilirkişinin, "Bursa Atatürk Stadyumu'na, Atatürk Kapalı spor Salonu'na, Atatürk Yüzme Havuzu'na, Atatürk Lisesi'ne ve Ipekiş'e dokunmayın" dediği belirtildi. Konuyla ilgili Atatürk Stadı önünde basın toplantısı düzenlendi. Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, bilirkişi raporunu okuyarak bölgenin korunması gerektiğini kaydetti. 

Şimşek, "Sonuç olarak yukarıda hususları göz önünde bulundurulduğunda bilirkişi kurulumuzca dava konusu planların, imar mevzuatı ve plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik hükümlerine, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı hususlarında ortak bir kanaate varılmış bulunulmaktadır. Dava, kent kimliği ve kentsel bellek açısından hayati öneme sahiptir. Bu planda ısrarcı olmak. Bursa kentini, kent kimliğini yok saymaktır. 'Bu meydanı yapacağız' demek kentin hafızasını silmek, anılarına sünger çekmektir. Atatürk Stadyumu, Atatürk Kapalı Spor Kompleksi ve Atatürk Lisesi ile İpekiş'in oluşturduğu, Merinos'a uzanan bu çağdaşlaşma aksını yıkıp yok etmek. Cumhuriyetin temel kazanımlarını yıkmak ve yok etmektir" dedi. 



Bursa Haber Millet



Geri Dön