19 / 04 / 2024

Bursa Atıcılar Spor Kompleksi açıldı!

Bursa Atıcılar Spor Kompleksi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bünyesinde 2 adet suni çim saha,1 adet doğal çim saha, 5300 metrekare atletizm antrenman sahası ve 210 araçlık otoparkı barındıran Atıcılar Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bünyesinde 2 adet suni çim saha,1 adet doğal çim saha, 12 takımın aynı anda kullanabileceği soyunma odaları, izleyici tribünleri, idari binası, 5300 metrekare atletizm antrenman sahası, 230 metre atletizm koşu parkuru, 900 metre koşu parkur ve 210 araçlık otoparkını barındıran Atıcılar Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Wembley’i olarak nitelediği tesislerin amatör spor kulübü organizasyonlarının yüzde 70’ine ev sahipliği yaptığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler tarafından son 4 yılda Bursa’da hayata geçirilen spor yatırımlarına 200 milyon TL’den fazla kaynak aktarıldığını belirterek, bu yatırımlarda başı çeken Büyükşehir -Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.


Bursa’yı sporda marka bir kent yapmak hedefiyle eğitim kurumlarına spor salonları, mahallere yüzme havuzları ve spor sahaları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerinin kullanımı amacıyla birçok profesyonel spor kulübünün bile sahip olamadığı tesisleri Bursa’ya kazandırdı. Atıcılar’da 61 bin metrekare alan üzerine konuşlandıran 2 suni çim, 1 doğal çim saha ile atletizm antrenman sahası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.


Hizmete açılan Atıcılar kompleksinin amatör spor kulüpleri için bir dönem noktası olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, amatör kulüplerin organizasyonlarının yüzde 70’inden fazlasının bu tesislerde gerçekleştiğini söyledi. Sağlığın en önemli reçetesinin spor olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “7’den 70’e herkesin ihtiyacı düzenli beslenme ve hareket halinde olmak, spor yapmak. Bu nedenle gerek biz gerek Osmangazi ve diğer ilçe belediyelerimizle her semtimizi spor tesisleriyle buluşturuyoruz. Son 10 yılda benim başkanlığım döneminde 220 spor tesisini Bursa’ya kazandırdık. Bu çalışmalarla Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın örnek gösterdiği şehir olduk. Milli eğitimle yaptığımız çalışmalarla 196 bin gencimizi sporla buluşturduk. Belediyespor Kulübümüz 20 branşta olimpiyatlara sporcu yetiştiriyoruz. Bursa tarihinde ilk defa bayan voleybol takımımız CEV Cup’ta Avrupa Şampiyonu oldu. Tüm bu başarıların bu dönem gerçekleşmesi bizleri gururlandırıyor. Şimdi de amatör sporun Wembley’

i denen Atıcılar’a modern bir kompleks kazandırdık. Düne kadar Merinos’taki tek sahada maçlar yapılırken, artık amatörün nabzı Atıcılar’da atıyor” diye konuştu.


4 yılda spora 200 milyon TL’lik yatırım


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bugüne kadar hükümetin en büyük yatırımları gençlik ve spor üzerine yapıldığını söyledi. Böyle modern tesislerde çalışan gençlerin büyük şampiyonluklar kazanacağına güveninin tam olduğunu vurgulayan Arınç, “Büyük önder Atatürk’ün de hedef gösterdiği gibi, sporcularımızın zeki, çevik ve ahlaklı olması gerekiyor. Bu ideallerle yetişen sporcularımız mutlaka başarılı olacaktır. Gerek merkezi hükümetler gerekse yerel yönetimlerle son 4 yılda Bursa’da yapılan spor tesislerine 200 milyon TL’den fazla kaynak aktarıldı. Bu yatırımların bir kısmı kamu, diğer kısmı ise Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle hayata geçirildi. Gençlerimizi eğitimleriyle ve sporla baş başa bıraktığımızla çok parlak sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Aynen Bursaspor gibi nasıl Fenerbahçe’yi elediyse böyle başarılı sonuçlar alacaksınız. İnşallah 3 Haziran’da yapılacak final müsakasıyla Bursa bir şampiyonluk daha kazanmış olacaktır. Hayırlı olsun. Bu tesisleri Bursa’mıza Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Atıcılar tam bir spor vadisi oluyor


Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Atıcılar’ın atletizm pisti, olimpik yüzme havuzu, Osmangazi Belediyesi’nin yüzme havuzu, tenis kortları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 2 suni, 1 çim saha ile atletizm antrenman pisti ile tam bir spor vadisi haline geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yaptığı sporcu kamp eğitim merkezinin hızla yükseldiğini belirten Karaloğlu, planlaması tamamlanan Okçuluk Salonu ile bölgenin daha da önemli bir merkez haline geleceğini vurguladı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da gelecek adına önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, ilçeye 2 spor salonu, yüzme havusu ve 30 semt sahası kazandırdıklarını vurguladı. Dündar, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bursa’yı spor merkezi haline getirdiklerinin altını çizdi.


Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ise Atıcılar da toz, toprak, çamur sahalarda mücadele veren gençlerin Büyükşehir Belediyesi sayesinde profesyonel kulüpleri bile imrendirecek tesislere kavuştuğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra penaltı atışları ile sahayı resmen hizmete açmış oldu.


TOKİ Haber


Geri Dön