19 / 04 / 2024

Bursa başkanlık binasında inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Bursa başkanlık binasında inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ince işçilikleri ve çevre düzenlemesi başlayan yeni başkanlık binasının inşaat çalışmalarında sona gelindiğini ve bahar aylarında hizmete alınacağını açıkladı.



Bursa’da halkın huzuru ve mutluluğu için çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin yeni belediye binası inşaatında çalışmalarda sona gelindi. İnşaatta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir’in tüm birimlerini bir çatıda toplayacak olan binada çalışmaların bahar aylarında tamamlanacağını söyledi.


136 yıl sonra bir ilk


Kaba inşaatı biten binanın 136 yıl aradan sonra Bursa’nın ilk başkanlık binası olma özelliğini kazanacağını belirten Başkan Altepe, ilk olarak meclis salonunun hizmete gireceğini ifade etti. Bütünşehir uygulamasından sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üye sayısının 100’ü aştığını ve kapasite yetersizliği nedeniyle meclis toplantılarının artık Heykel’deki tarihi binada yapılamadığını, geçici olarak Çarşamba’daki valilik binasında gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra ilk toplantının yeni hizmet binasında yapılacağını vurguladı.


“Yatırımlara güç katacak”


Bursa’ya prestij eserler kazandırmaya devam ettiklerini, yeni binanın da anıtsal bir yapı olarak Büyükşehir hizmetlerine güç katacağını belirten Başkan Altepe, Ankara-İzmir Karayolu’nun üzerinde şehrin tam kalbinde yer alan binada Büyükşehir birimlerinin tamamının toplanacağını söyledi. Mimari özelliklerin ve imalatta kullanılan motiflerin Türk kültürünün bir yansıması olduğunu, Bursa’yı en güzel şekilde temsil edeceğini söyleyen Başkan Altepe, ”İnşaatın tamamlanması yönünde çalışmalar gece gündüz sürüyor. İnşallah bahar aylarıyla birlikte faaliyetlerimizi buradan yürütmüş olacağız. İnce işçiliklerle çevre düzenlemesi start aldı. Hedefimiz, en kısa zamanda şehrimize yakışan binaya sahip olmak” dedi.


Kendi enerjisini kendisi üretiyor


Büyükşehir Belediyesi’nin  Ankara  Yolu üzerindeki eski sebze halinin bulunduğu alanda yaptırılan yeni hizmet binası, teknolojik yatırımlarla kendi enerjisini üretecek. Isınmanın doğalgaz sistemiyle sağlanacağı binada ‘three jenerasyon sistemi’ sayesinde doğalgazdan elektrik elde edilecek. Binada tüketilecek elektriğin yüzde 50’si bu sistem sayesinde üretilecek.


Kente yeni bir yaşam alanı kazandıracak olan çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 39 bin metrekare alanlı bölgeye sadece 8 bin metrekare taban alanlı inşaat yapılmış olacak. Hizmet binasında, hizmet birimleri ve yönetim birimleri yer alacak. Bunların yanında poliklinik, seminer, çok amaçlı salonlar, fuaye, sergi salonu, yemekhane ve kafeterya gibi tesisler yer alacak, kapalı otopark bulunacak. Yaklaşık 15 bin metrekare alanlı park alanında çocuk oyun alanı, gezinti yolları, oturma alanları ve kafeterya yer alacak. Proje alanının geçmişte Bursa tren hattının ilk istasyon alanı olması nedeniyle tren istasyon binası formunda bir kafeterya da bölgede konumlandırılacak.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ



Geri Dön