25 / 04 / 2024

Bursa Belediye Başkanları Gemlik'te yatırımları değerlendirdi!

Bursa Belediye Başkanları Gemlik'te yatırımları değerlendirdi!

Bursa Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı'na Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde organize edilen yemekli toplantıda Bursa'daki yatırımlar konuşuldu.



Bursa Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde organize edilen yemekli toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ak Partili 14 İlçe Belediye Başkanı katıldı. Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İlçe Başkanı Zafer Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un da yer aldığı toplantıda, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, görevde bulunduğu 4,5 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları anlattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin çehresini değiştiren hizmetleri, yatırımları ve önümüzdeki yıllarda yapılacak olan kısa, orta ve uzun vadeli projelerini açıkladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi Danışman ve Bürokrat kadrolarının da katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Basına kapalı olarak yapılan ikinci bölümde Belediye Başkanı Refik Yılmaz, slayt gösterim eşliğinde 4,5 yıllık hizmetlerini masaya yatırdı. Hizmetlerini, Gemlik Belediyesi çalışmaları, Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet ve yatırımları, Merkezi hükümet yatırımları ve projeleri olarak üç bölümde anlatan Refik Yılmaz, dere rekreasyon çalışmaları, kentsel dönüşüm hizmetleri, toplu konut projeleri, Bursa Büyükşehir Destekli alt yapı ve sportif yatırımları anlattı. Özel sektör işbirliğiyle ilçeye kazandırılan 8 okul, 5 cami yatırımlarını da detaylandıran Refik Yılmaz, kent estetiği, gençlik merkezleri, Kapalı Pazar Yeri, iki açık Pazar yeri, kent konseyi etkinlikleri, sosyal ve kültürel çalışmalar ile engellilere yönelik hizmetleri de masaya yatırdı. Çocuk parkları, spor tesisleri, köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen bölgelere kazandırılan, meydan, spor tesisi, yeşil alan ve çevre düzenlemesi çalışmaları, köy yollarının genişlemesi, alternatif yol çalışmaları, piknik alanları ve belediye birimlerinin çalışmalarını da Belediye Başkanları ile paylaşan Refik Yılmaz, kamulaştırma çalışmaları konusunda da büyük takdir topladı.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Refik Yılmaz, turizme yönelik yatırımlar, sahillerin düzenlenmesi, tarihi hamam, konak restore çalışmaları, spor tesisleri, alt yapı devrimi gibi konular ile çarşı deresi rekreasyon projesinin de Gemlik’in marka değerini yükselttiğine dikkat çekti. Toplu Konut çalışmaları ve İlçenin depremsel riskine yönelik projeler, teleferik projesi ve Büyük Kumla Barajı ile Bölge Hastanesi projelerinin de önemi konusunda açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Çalışınca oluyor. Durmak yok. Hizmete ve yatırımlara devam” dedi.


İstanbul-İzmir Otobanı Gemlik Bursa geçişi, Armutlu yolu, Gemlik-Mudanya yolu genişleme çalışmaları, alternatif yollar, Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı yapımı, köy meydan projeleri, Haydariye Su Düşen Şelalesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje ile turizme yönelik geliştirilmesi, kültür merkezleri, açık ve kapalı Pazar yerleri gibi hizmetleri de Belediye Başkanlarına sunan Refik Yılmaz, soruları da cevapladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de, Gemlik’in Bursa’nın denize açılan kapısı, vizyonu olduğunu bir kez daha hatırlatarak, ilçeye yapılan hizmetleri masaya yatırıp, proje ve yatırımların süreceğini müjdeledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı Deresi rekreasyon projesinin çevre yolu, bölge hastanesi, cihatlı mahallesine yönelik olan ikinci etap çalışmaları ile birlikte termal tesis projesinin de Gemlik’e çok yakışacağını ifade etti. Belediyeler arası uyum ve koordinasyona da vurgu yapan Recep Altepe, Bursa’nın tüm ilçelerinde hizmet ve yatırımların süreceğini vurguladı.


Gemlik Gündem


Haber Gemlik Körfez Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi tarafından kurulan inşaat şirketi aracılığıyla yapılacak olan 970 konutluk Kentsel Dönüşüm projesi konusunda Belediye meclis üyeleri ve basına bilgi verdi.


Önceki akşam Atatepe Sosyal Tesisleri’nde AKP, CHP, MHP ilçe Başkanları ile Gemlik Belediye Meclis üyelerini yemekli toplantıda ağırlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yapılacak toplu konutlarının projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un ve Belediye Teknik Personelinin de katıldığı yemekli organizasyonda, Gemlik Belediyesi’nin Toplu Konut çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Konusundaki Projeler masaya katılımcılara anlatıldı.


Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi Mevkiinde yapacağı 970 konutluk proje konusun da İlçe Başkanları ve Belediye Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, projesi tamamlanmak üzere olan bu toplu konut çalışmasının yapım ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini anlattı. Nisan-Mayıs ayları gibi Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Çalışması temelinin atılabileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, toplu konut için ilçede 16 binin üzerinde bir talebin geldiğini hatırlattı. Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Çalışmaları konusunda ilçe başkanları ve belediye meclis üyelerinden görüş isteyen Refik Yılmaz, “Toplu Konut Çalışmaları kapsamında, bele diyeye başvuran  16 binin üzerindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da  göz önüne alarak, Kentsel Dönüşümü ve Toplu Konut alanlarını hep birlikte planlayalım” dedi. Basına kapalı olarak gerçekleşen ikinci bölümde ise, İlçe Başkanları Zafer Işık, Mehmet Uğur Sertaslan ve Osman Durdu ve Belediye Meclis üyeleri de öneri, görüş ve fikirlerini açıkladılar. Yaklaşık 4 saat süren Kentsel Dönüşüm Zirvesinden olumlu kararlar alındığını söyledi.


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin geleceğini ilgilendiren bu tür önemli konularda, işbirliğine ve fikir alışverişine dayalı bu tür organizasyonları bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceklerini söyledi.


Gemlik Körfez


Geri Dön