29 / 03 / 2024

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 



Bursa'nın konut ve sanayi yerine artık turizm yatırımı beklediğini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ için yetkilerin Büyükşehir Belediyesine verilmesini istedi. Uludağ'da oteli olan işadamı Ali Ağaoğlu da planlar tamamlandığında oteli açacağını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) gelişen kentlerdeki yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak amacıyla düzenleyeceği Gelişen Kentler Zirvesi, Bursa'da yapılacak. Bu Zirve'nin tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın konut ve sanayi alanlarının dolduğunu belirterek, artık turizm yatırımı beklediklerini açıkladı. Bursa'da şu anda 10 adet 5 yıldızlı otel inşaatının devam ettiğini söyleyen Başkan Altepe, “Bursa'da yüzlerce turizm noktası var, yılda 100 bin turist alıyor. Kente gelen turist Uludağ'daki otellere gitmek zorunda kalıyor. Bursa'da yalnızca sanayinin değil, hizmet sektörünün de gelişmesini istiyoruz” dedi.

Uludağ ile ilgili yetkilerin büyükşehir belediyesine aktarılmasını istediklerini ifade eden Altepe, yatırım ve düzenlemelere başlayacaklarını belirterek tüm bu alanlardaki çalışmaları belediye tarafından götürülmesi için 2 ay içinde çalışacaklarını söyledi. Uludağ'da 5 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu anlatan Altepe, şunları söyledi: “Artık oteller Bursa'da olsun, Bursa'dan kayak yapmaya çıkıp insinler. Yukarıda fazla otel yapmaya gerek yok, mevcut oteller yeterli. Geçtiğimiz 50 yılda teleferik dışında bir yatırım yapılmadı.”

Sektör 2012'de canlanacak
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes ise gayrimenkul sektörünün bu yılı da küçülerek geçireceğini ifade etti. Daha önce sektördeki toparlanmanın 2011-2014 arasında olacağı öngörüsünde bulunduklarını kaydeden Tanes, sektörde canlanmanın 2012 başında olacağını bildirdi. Tanes, bu döneme hazırlıklı girilmesi gerektiğini anlattı. Bu amaçla da gelişen kentleri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Tanes şöyle devam etti: “7-8 Ocak 2010 tarihinde bu çalışmanın ilkini Bursa'da yapacağız. Yatırımcılar yerel yönetimlerle buluşacak. Bursa'da başlayıp diğer şehirlere yayılacak. 2004-2007 döneminde sektördeki canlılık İstanbul ve  Ankara  ile sınırlı kaldı. Potansiyeli yerli ve yabancı yatırımcılara sunmayı amaçlıyoruz.”
Hürriyet


Geri Dön