20 / 04 / 2024

Bursa BESOB Sanayi Sitesi 2017'de tamamlanacak!

Bursa BESOB Sanayi Sitesi 2017'de tamamlanacak!

Kestel'in Çataltepe Bölgesi'nde 2011'de yapımına başlanan ancak inşaatı çeşitli sebeplerle kesintiye uğrayan BESOB Sanayi Sitesi'nde yeniden harekete geçildi. Yaklaşık 1 milyar TL maliyetli projenin 2017'de tamamlanması planlanıyor.



Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan BESOB Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. Kestel'in Çataltepe Bölgesi'ndeki konumu nedeniyle mahkemeye taşınan proje, yapımını üstlenen TOKİ'deki bürokratik yapılanmalardaki birtakım değişimler nedeniyle bir dönem durma noktasına gelmişti. Yaklaşık 307 hektar üzerine kurulu içinde 21 sektörde toplam 3 bin esnaf ve sanatkarı barındıracak olan sosyal donatılarıyla büyük bir kampus niteliğindeki Sanayi Sitesi'nin altyapı ihalesinden sonra üstyapı ihalesinin de tamamlanmasından sonra 2 yıl içinde bitirilip hizmete açılması bekleniyor. 


'MAHKEMELERİ KAZANDIK' 

Toplam 3 bin esnaf ve sanatkarın hizmet vereceği alanda uzun süre sonra yeniden başlayan alt yapı çalışmalarını BESOB yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yerinde inceleyen BESOB Başkanı Arif Tak, toplam 11 etaptan oluşacak sanayi sitesinin 1. etabının bittiğini ve 125 dükkanın hak sahiplerine dağıtılıp hizmet vermeye başladığını söyledi. Başkan Tak, "Maalesef Büyük Sanayi Sitesi ile ilgili olarak kamuoyunda belli bir kesim müthiş bir yıpratma, karalama kampanyasında bulundu. Yargıya taşındı. Ama hepsinden başarıyla geçmesini bildik. Çünkü burada kentin dokusuna aykırı, kendiye ve esnaf sanatkârımız aleyhine hiçbir olumsuz durum ve çalışma yok. Yapılanların tümü yasal. Kamuoyunda yaratılan yok mahkeme kararıyla durduruldu, yok bitirilemiyor" söylentileri tamamen asılsız. Buradaki aksama TOKİ'nin kendi iç işleyişindeki süreçten kaynaklanmış ve kentimize ve tabii ki bu projenin hak sahiplerine, bizlere tam 5 yıl gibi bir zaman kaybettirildi" diye konuştu.


Bursa'ya katma değer sağlayacak 

Burada hiçbir esnaf ve sanatkarın mağdur olmayacağını vurgulayan BESOB Başkanı Tak şunları söyledi: "Kente toplam 17 km. uzaklıktadır. Bu artık büyük kentler için uzun bir mesafe değildir. Burası aynı zamanda büyük bir kampus durumundadır. İçinde kreş, ana okulu, endüstri meslek lisesi, otel, 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi, tıp merkezi, bin 500 araçlık otopark, kafe ve restoranlar, cami, itfaiye ve polis merkezi, fuar alanı ve arıtma tesisi, yeşil alanlar gibi tüm sosyal donatılar ve modern tesisler yer alacak. Projemiz 2017 yılında tamamlandığında, kent içinde sağlıksız alanlarda hizmet vermeye çalışan esnaf ve sanatkarımızı daha modem ve daha sağlıklı yerde sanayi sitesi altında topladığımız için kent içinde bir rahatlama olacak, bu da Bursa'nın kentsel dönüşümünün önünü açacaktır." 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön