29 / 03 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediye binası yılbaşından sonra açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye binası yılbaşından sonra açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi' nin 135 yıl sonra inşa edilen yeni Belediye Binası' nın 2015 yılının ilk aylarından itibaren hizmete başlayacağını söyledi...



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin 135 yıl sonra inşa edilen yeni Belediye Binası'nın 2015 yılının ilk aylarından itibaren hizmete başlayacağını söyledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni belediye binası inşaatında çalışmalarda sona gelindi. İnşaatta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir'in tüm birimlerini bir çatıda toplayacak olan binada çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya eserler kazandırdığını söyleyen Başkan Altepe, "Bursa'ya değer katan eserleri kente kazandırmak bizlere nasip oldu. Bunlardan biri de Bursa Büyükşehir Belediye Binası. Yaklaşık 135 vıl önce 1879 yılında Ahmet Vefik Paşa tarafından inşaatı gerçekleştirilen tarihi belediye binamızdan sonra ilk defa Bursa'mız yeni bir belediye binasına kavuşmuş oluyor. Belediye binası inşaatının son aylarına girdik. İç ve dış olmak üzere tüm görünümüyle Bursa'ya yakışır bir eser,  Ankara  Caddesinde yükseliyor" dedi. 

Binanın Bursa'nın mimarisine uygun olarak yapıldığını söyleyerek, "Şehrin tam merkezinde, Bursa'ya değer katacak olan belediye binamızın inşaatı büyük hızla sürüyor. 

Cephe kaplamasıyla birlikte tüm sistemleri, döşemeleri ve tesisatlanyla birkaç ay içinde sona gelinecek. Yılbaşından sonra yeni binamıza geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Başkan Altepe, çalışmaların gece gündüz sürdüğünü belirterek, belediye binasının çevre düzenlemeleriyle birlikte bölgeye değer katacak güzel bir eser olacağını sözlerine ekledi. 


ENERJİ ÜRETECEK 



Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Yolu üzerindeki eski sebze halinin bulunduğu alanda yaptırılan yeni hizmet binası, teknolojik yatırımlarla kendi enerjisini üretecek. 

Isınmanın doğalgaz sistemiyle sağlanacağı binada 'three jenerasyon sistemi'sayesinde doğalgazdan elektrik elde edilecek. Binada tüketilecek elektriğin yüzde 50'si bu sistem sayesinde üretilecek. 

Kente yeni bir yaşam alanı kazandıracak olan çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 39 bin metrekare alanlı bölgeye sadece 8 bin metrekare taban alanlı inşaat yapılmış olacak. 

Hizmet binasında, hizmet birimleri ve yönetim birimleri yer alacak. Bunların yanında poliklinik, seminer, çok amaçlı salonlar, fuaye, sergi salonu, yemekhane ve kafeterya gibi tesisler yer alacak, kapalı otopark bulunacak. 


Yaklaşık 15 bin metrekare alanlı park alanında çocuk oyun alanı, gezinti yolları, oturma alanları ve kafeterya yer alacak. Proje alanının geçmişte Bursa tren hattının ilk istasyon alanı olması nedeniyle tren istasyon binası formunda bir kafeterya da bölgede konumlandırılacak.


Günboyu 


Geri Dön