19 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi köprülerde aydınlatma çalışması yapıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi köprülerde aydınlatma çalışması yapıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem yenilenmeye başlanan Ankara yolu üzerindeki köprüler ile estetik korkulukları ve de aydınlatma çalışmaları ile yoldan geçenlere görsel şölen yaşatıyor.



Atatürk Caddesi ile başlayıp, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında  Ankara  yoluna cepheli binalarda yaptığı sağlıklaştırma çalışmaları ile bu bölgelere estetik ve modern bir görünüm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacak projeleri hız kesmeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli biralarda cephe sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan sanatsal tasarım uygulamaları ve ışıklandırma çalışmaları ile kent siluetini hem gündüz hem de geceleri görsel anlamda estetikle buluşturuyor.


Bursaray Kestel hattı inşaatı kapsamında yenilenen Ankara yolu üzerindeki Hacıvat, Balıklı ve Deliçay köprüleri de hem uygulanan farklı tasarımdaki korkulukları hem de gece ışıklandırma çalışması ile Yıldırım’a ayrı bir değer kattı. Bölgenin konumuyla anlamlandırılan Hacivat ve balık görsellerinin de yer aldığı köprü korkulukları ışıklandırma çalışmaları ile özellikle geceleri yoldan geçenlere görsel bir şölen yaşatıyor. ‘Marka Kent’ Bursa hedefi doğrultusunda kentin çağdaş bir görünüm kazanması için ışıklandırma, tasarım ve peyzaj düzenlemelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Ankara yolu üzerindeki yenilenen köprülerimizde de uyguladığımız tasarım projeleri ile bölgeye ayrı bir değer kattı. Işıklandırma çalışması ile geceleri de algılanabilir bir görüntü alan köprülerimiz artık ışıl ışıl parlıyor” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI


Geri Dön