23 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin lojmanları dönüşüm için yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin lojmanları dönüşüm için yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki lojmanları törenle yıkıldı. Yaklaşık 21 bin metrekare alanda 26 parselde bulunan 13 blok yerine yapılacak 180 dairelik modern yaşam alanı, 2015 yılında tamamlanacak...




Bölgedeki dönüşüm kapsamında Ertuğrulgazi Mahallesi Huzurevi altında uzun yıllardır bulunan ve artık eskiyerek çürüğe çıkan Büyükşehir Belediyesi lojmanları, yoğun katılım sağlanan törenle yıkıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak "Bursa’nın en önemli semtlerinden biri olan Ertuğrulgazi Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi lojmanlarının yıkılıp yerine yeni, modern ve kaliteli bir yerleşim alanının yapılmasıyla örnek gösterilecek bir mekan haline gelecek." dedi.


Başkan Altepe, riskli yapıların insan yaşamını tehdit ettiğini hatırlatarak, vatandaşların da herşeyi devletten beklemeden, kendi yaşadıkları binalarla ilgili olarak duyarlı davranmaları ve gerekli kontrolleri ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Altepe, "Bursa’da binaların yenilenmesi için tüm kentin harekete geçmesi gerekiyor. Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki yıkım çalışmasında 13 blokta yıkım yapılıyor. Riskli çürümüş bu binaların yıkımını birkaç gün sonra yapacaktık ancak boş binaların çevrede oluşturmaya başladığı sıkıntılardan dolayı vatandaşların da şikayeti üzerine, yıkım erkene çekildi. Yaklaşık 21 bin metrekare alanda 26 parselde bulunan 13 blok hasılat paylaşımı metoduyla ihaleye çıkarıldı. Burada yapılacak çalışmaların ardından 2015 yılında, 180 dairelik, kaliteli ve modern binalar yapılacak." diye konuştu.


Recep Altepe, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılacak Ertuğrulgazi lojmanlarının, modern ve kaliteli binaları, otoparkları ve yeşil alanlarıyla yeni bir yaşam merkezi haline geleceğini belirtti.


Platin Haber



Geri Dön