19 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir'e kamulaştırmalardan 70 milyon TL gelir!

Bursa Büyükşehir'e kamulaştırmalardan 70 milyon TL gelir!

Büyük bütçeli projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesinde kamulaştırılan 142 bin metrekarelik alanın sadece yüzde 15’inin satışından 70 milyon TL gelir sağladı.





Kentin merkezinde çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesinin termal turizm merkezine dönüştürülmesi hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından alandaki kamulaştırmalar son sürat devam ediyor. İhaleye katılan B Plas firması verdiği 68 milyon 100 bin liralık teklifi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin isteğiyle 70 milyon TL’ye çıkararak 22 dönümlük alanı satın almış ve BUrsa Büyükşehir Belediyesi böylelikle kamulaştırması yapılan 142 bin metrekarelik alanın sadece yüzde 15’inin satışından 70 milyon TL gelir sağlamıştı.


Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’ya biz heyecan duyuyoruz. Yapılan çalışmaları büyük bütçeleri aşarak gerçekleştiriyoruz. Bütçeler nasıl gerçekleşecek diye halk beklerken her sene ilave bütçe yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl da 200 milyonun üzerinde ilave bütçe yaptık. Bu ne demek. Bu kadar daha da fazla hedefi aşan hizmet yapıldı demek. Bunun için de kaynak peşinde koşuyoruz. Ve tesisler oluşturuyoruz. Oluşan bu tesislerle birlikte Bursa’nın rantı Bursa’ya akıyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda da Bursa’ya özellikle kazandırmaya dikkat ediyoruz. Akılcı projelerle, ticari mantalitesi olan projelerle de bunu başarıyoruz” dedi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön