23 / 04 / 2024

Bursa Değirmenönü ve Karapınar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Bursa Değirmenönü ve Karapınar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Değirmendim ve Karapınar mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Projede 35 bin kişinin yaşadığı bölgede modern bir şehir ortaya çıkacak.



Yıldırım Belediyesi'nin Değirmendim ve Karapınar mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi ile 35 bin kişinin yaşadığı bölgede modern bir şehir ortaya çıkacak. Yıldırım Belediyesi, 22 mahallede planladığı dönüşümün önemli bir ayağını da Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde hayata geçirecek. Uygulama imar planı revizyonu onaylanan, kentsel tasarım ve mimari avan proje çalışmalarında ise son aşamaya gelinen proje kapsamında konut alanlarının yanında bölgede eğitim adına dikkate değer bir pay ayrıldığı görülüyor. 


REFAH SEVİYESİ YÜKSELMİŞ OLACAK' 


Başkan Edebali, "İki mahallemizin çehresini değiştirecek proje sayesinde binlerce plansız yapı yerini güvenli konutlara bırakacak. Bölgeye kazandırılacak bir diğer önemli değer olan Değirmenönü-Karapmar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi ile birlikte fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal donatı alanlarıyla bu bölgedeki refah seviyesi de yükselmiş olacak. Özellikle toplumun kalkınmasında anahtar rol oynayan eğitime verdiğimiz önem kapsamında 23 adet eğitim tesisimizi projemiz içerisine dahil ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Ticaret alanları, dini tesisler ve sağlık kurumlan ile dönüşümü tam manasıyla gerçekleştireceğiz. İnsanlarımız için hak ettikleri modern yaşam alanlarını oluşturacağız" diye konuştu


Bursa Gazete Avrupa 


Geri Dön