18 / 04 / 2024

Bursa Deliçay köprüsünde sona gelindi!

Bursa Deliçay köprüsünde sona gelindi!

Yaklaşık 2 milyon TL’lik harcamayla araç trafiğine hazır hale getirilen köprüde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köprünün birkaç gün içerisinde hizmete gireceğini söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan dostluk ve barış köprüsünün inşaatında sona geldi. Yaklaşık 2 milyon TL’lik harcamayla araç trafiğine hazır hale getirilen köprüde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köprünün birkaç gün içerisinde hizmete gireceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprü inşaatında da sona gelindiğini açıkladı. Başkan Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması yolunda sürdürdükleri yatırımlara devam ettiklerini ifade etti. 


Hedeflerinin hızla büyüyen araç sayısıyla yoğunlaşan kent trafiğine nefes aldırmak olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bu kapsamda başlatılan çalışmaların artarak devam ettiğini, tamamlanan Karapınar Köprüsü’nün de onlardan biri olduğunu ifade etti. İki mahalleyi birleştirmenin yanında kent içi trafiğe nefes aldıracak çözümler de sunan köprünün birkaç gün içerisinde araç geçişine açılacağını söyleyen Başkan Altepe, “Karapınar Köprüsü  Ankara  Yolu’na nefes aldıracak. Bursa’yı boydan boya geçen alternatif 30 metrelik yolun da Yıldırım üzerinden Kestel bağlantısı gerçekleşmiş olacak” dedi.


Başkan Altepe,  İzmir  ve Ankara yolları üzerinde yer alan 9 köprünün 60 yıl sonra ilk kez bu dönemde yenilenerek sağlam hale getirildiğini söyledi. Karapınar Köprüsü’nün zincire dahil edilmesiyle kaliteli ulaşımda bir adım daha attıklarını belirten Başkan Altepe, “Onlarca yıl önce yapılması gereken yatırımlar bir bir tamamlanıyor. Uzun yılların beklentisiydi. Karapınar Köprüsü’yle birlikte alternatif yolda önemli adım atılmış oldu. Değirmenönü ve Karapınar yıllar sonra birbiriyle buluşmuş oldu. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



Hürriyet Yerel




Geri Dön