28 / 03 / 2024

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nde, kazılardan elde edilen bulgular ile 8 bin 500 yıl öncesine uzanan yaşamın izleri yer alacak. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, Akçalar'daki Arkeopark'ta inşa edilen müzede oluşturulacak 3 ayrı toplantı salonunda, okul gibi çocuklar ve gençlerin eğitimine katkı sağlanacağını belirtti.


Müzenin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini bildiren Altepe, şunları kaydetti:


"Bursa, 8 bin 500 yıl öncesine dayanan medeniyetlere ev sahipliği yapan birikimli bir şehir. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün yaptığı kazılarla, dünyanın ilk çiftçi topluluklarına ait yaşam izleri burada gün yüzüne çıkarıldı. Neolitik ve Kalkolitik dönemden 300 yıl öncesinden başlayarak Osmanlı köyüne kadar ulaşan 'zaman tüneli'nde ziyaretçilere tüm bu dönemleri anlama imkanı sunan Arkeopark'a şimdi bir müze kazandırılıyor. Müze, aynı zamanda bir okul vazifesi görecek.


Bu bölgedeki kazılardan elde edilen bulgular ile doğa tarihine yönelik olaylar 3 aynı toplantı salonunda sergilenecek. İnşaatı hızla toparlanıyor ve yıl sonuna doğru açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Buraya gelen ziyaretçilere, 8 bin 500 yıl öncesine dayanan yaşamın izleri, yaşam tarzları, toplumsal olaylar ve geçirilen evreler, en güzel şekilde sunulacak."


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tarih başkenti Bursa'ya, Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yapılıyor. Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi'nin yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Müzenin hizmete girmesi ile Bursa'da toplam 25 müze olacak.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'yı müzeler şehri haline getiriyor.


Belediye, 8500 yıllık arkeolojik dönemden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar her alanda tarihi miras çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Karagöz Müzesi ve Kent Müzesi'nin ardından hizmete açılan Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi, İpek Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Kılıç Kalkan Müzesi ile bu alanda diğer kentlere danışmanlık hizmeti de veren Büyükşehir Belediyesi, bir müzede tarihi geçmişi 8500 yıl öncesine dayanan Akçalar'daki Arkeopak'a kazandırıyor. Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi'nin yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


Hayatın bütün izleri sergilenecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akçalar Aktopraklık Arkeopark kazı başkanı Doç. Dr. Necmi Karul ile birlikte Doğa

Tarihi ve Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bursa'nın 8500 yıl öncesine dayanan medeniyetlere ev sahipliği yapan birikimli bir şehir olduğunun altını çizen Recep Altepe, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün yaptığı kazılarla, dünyanın ilk çiftçi topluluklarına ait yaşam izlerinin gün yüzüne çıkarıldığını hatırlattı. Başkan Altepe, neolitik ve kalkolitik dönemden 300 yıl öncesi Osmanlı köyüne kadar oluşturulan zaman tünelinde ziyaretçilere tüm bu dönemleri anlama imkanı sunan Arkeopark'a kazandırılan müzenin aynı zamanda bir okul vazifesi göreceğini ifade etti.

Başkan Recep Altepe, “Bu bölgedeki kazılardan elde edilen bulgular ile doğa tarihine yönelik olaylar 3 ayrı toplantı salonda sergilenecek. İnşaatı hızla sürüyor. Yıl sonuna doğru açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Buraya gelen ziyaretçilere 8500 yıl öncesine dayanan o günkü hayatın izleri, toplumsal olaylar ve geçirilen evreler en güzel şekilde sunulacak. Doğa tarihi müzesi de burada olacak. Kelebeklerden her türlü canlıya kadar burada sergilenecek. Buraya gelenler bir okul gibi eğitim alacaklar. Küçücük bulgulardan ne kadar önemli sonuçlar çıktığını görecekler" diye konuştu.




Yeni Şafak


Geri Dön