25 / 04 / 2024

Bursa Doğanbey TOKİ'de sosyal donatı alanları otopark oldu!

Bursa Doğanbey TOKİ'de sosyal donatı alanları otopark oldu!

Bursa Doğanbey TOKİ'de vatandaş isyan etmiş durumda TOKİ arazisine bırakılan yabancı araçlar alanı otoparka çevirirken, sosyal donatı alanlarının da otopark haline getirilmesi durumu işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi.



Şehrin en tartışmalı yerlerinden biri olan Doğanbey TOKİ'de vatandaş isyan etmiş durumda  TOKİ  arazisine bırakılan yabancı araçlar alanı otoparka çevirirken, sosyal donatı alanlarının da otopark haline getirilmesi durumu işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi. 


SOSYAL ALANLAR UNUTULDU 

Bursa'da kentsel dönüşümün ilk örneklerinden olan yer, yerleşim biriminden çok otopark haline gelmiş durumda. 2013 yılında imar planına giren 12 sosyal donatı alanının 4'ü ve bir park alanı, planlananın aksine paralı otopark olarak işletiliyor. 11 bin kişilik Doğanbey TOKİ halkı bu otoparkların kapatılarak plana uygun şekilde sağlık ocağı, ilkokul, karakol, basket ve futbol sahası olmasını istiyor. Öte yandan 12 sosyal donatı alanının aslına uygun olarak kullanılamaması ve boş olması bu alanların doğal otopark olarak kuHanılmasının önünü açtı. Doğanbey TOKİ'de oturmayan kişiler 'bedava otopark' olarak gördüğü yerlere arabalarım saatlerce bırakarak Doğanbey halkının yaşam alanını kısıtlıyorlar. 



BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ 

Şu ana kadar 12 sosyal donatı alanlarından sadece bir tanesi (Kiremitçi Hamamı) Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.5 milyar TL'ye kamulaştırılmış durumda. Ancak Doğanbey halkı Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe'den sosyal donatı alanlarının aslına uygun inşa edilmesi konusunda destek istiyor. 

Konuyla ilgili konuşan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Bölgesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Zeki Saçlı, "Şehrin merkezi olan Doğanbey TOKİ'de saat 8 olduğunda hayat bitiyor. Resmen dört duvarda yaşıyormuşuz gibi geliyor. Gidebilecek bir yerimiz yok. Bu konuda Recep Altepe ve Mustafa Dündar'dan yardım bekliyoruz" ifadeleriyle durumu özetliyor. Kaderine terk edilen bu evler şikayet edilmesine rağmen ne kapatılmış, ne de bekçi atanmış. Sadece bu evler değil, TOKİ'nin ortasında bulunan tarihi hamamın çevresi de alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelmiş. Konuyla ilgili konuşan Kiremitçi Sinanbey Cami Demek Başkam İsmail Hakkı, cemaatin hava karardığında camiye gitmeye korktuğunu söylediklerini aktardı. Kaderine terk edilen Ticaret Borsası'na ait bir ev tinercilerin ve balicilerin mekanı haline geldi. 



Cihan KAYALI/Bursa Hakimiyet


Geri Dön