29 / 03 / 2024

Bursa emlak vergisi ne kadar?

Bursa emlak vergisi ne kadar?

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, Bursa'daki bir ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Bursa emlak vergisi ne kadar?



2017 yılı emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona erecek ilk taksitler için ödemeler ilçe belediyesine yapılabildiği gibi e-belediye sisteminden online bir şekilde de gerçekleşebiliyor.


Vergi için ödenecek bedel şehirden şehre farklılık gösterebiliyor. Büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, Bursa emlak vergisi ne kadar? Bursa'da ne kadar emlak vergisi ödenir?


Bursa, büyükşehir olduğu için emlak vergisi büyükşehir olmayan belediyelere göre zamlı uygulanıyor. Örneğin normal bir ilde konutlar için 200 TL emlak vergisi ödenirken, aynı özellikteki ev için Bursa'da 400 TL emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Bursa emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Bursa emlak vergisi oranları 2017

Konut: Binde 2

İşyeri: Binde 4

Arsa: Binde 6

Arazi: Binde 2


Yeni ev emlak vergisi muafiyeti

Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Mesken emlak vergisi muafiyeti

Emlak Vergisi Kanunu’nun 8. maddesine göre, 200 metrekareden küçük tek meskeni olup geliri olmayan ev hanımları, emekliler, gaziler, işsizler ve engelliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bunun için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön