19 / 04 / 2024

Bursa Emniyet Sitesi Bulvar Lotus’a dönüşüyor!

Bursa Emniyet Sitesi Bulvar Lotus’a dönüşüyor!

Kentsel dönüşümde hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya devam ediyor.




Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Bursa’da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya devam ediyor. Özellikle depreme karşı dayanıksız olan sitelerin hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak amacıyla 0.50 emsal artışı uygulaması başlatan belediye böylelikle kent genelindeki dönüşümü de tetikledi. 


Uygulamadan bugüne kadar 211 site yararlanırken, Nilüfer ilçesindeki Ataevler Emniyet sitesinde de dönüşüm yıkımları başladı. Halen 26 blok ve 312 daireden oluşan site yeni proje ile 13 blok ve 416 daireden oluşacak ve 8 bin metrekare yeşil alan kazanılmış olacak. Proje kapsamında 15 bin metrekarelik kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları ve sosyal donatı alanlarıyla Emniyet Sitesi, Bulvar Lotus adıyla Nilüfer’e kazandırılmış olacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, “Emsal artışı uygulamasını ilk olarak oteller için uyguladık. Bursa’da yeterli otel yoktu ve İstanbul’dan Ankara’dan gelenler geri dönmek zorunda kalıyordu. Emsal artışı uygulamasıyla her yer otel oldu. Bu uygulama ile kent ekonomisi kazandı." diye konuştu



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön