27 / 04 / 2024

Bursa Esentepe'de dönüşüme ihtiyaç var!

Bursa Esentepe'de dönüşüme ihtiyaç var!

Bursa Esentepe'de dönüşüme ihtiyaç var. Kentsel yenileme çalışmalarının ilk durağı olan Esentepe Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümü anlattı.



Kentsel yenileme çalışmalarının ilk durağı olan Esentepe Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümü anlattı. Karar alma süreçlerine vatandaşları da dahil etmek isteyen Nilüfer Belediyesi; kentsel yenileme çalışmalarının ille etabında yer alan Esentepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Esentepe Mahalle Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Muştala Bozbey, kentsel dönüşümün niçin gerektiğini anlattı. Nilüfer'de yenileme alanları olarak 11 bölge belirlediklerini belirten Başkan Bozbey, Esentepe Mahallesi'niıı de dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Hem planlamada, hem de... 

Esentepe Mahallesi sakinleriyle uygulama öncesmde birlikte karar almak istediklerini, sürecüı her aşamasında ve kararlarda vatandaşın katılımını esas aldıklarını vurgulayan Bozbey, "Burada yapacağımız uygulama kentsel yenileme uygulamasıdır. Uygulama sonucunda gülümseyen bir Nilüferli ve gülümseyen bir bölge oluşturmanın da tanımını hep birlikte yapmış olacağız. 

Hem planlamada, hem diğer konularda sizlerin içinde olduğu bir anlayışla, bu bölgede yaşanabilir mekanların oluşturulmasını hep birlikte sağlayacağımızı ümit ediyorum. Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabi ki yatırımcı da kazanmalıdır" şeklinde konuştu. 


A Gazete


Geri Dön